Alimentació i nutrició al Vallès Occidental. Un segle i mig de canvis i permanències : 1787-1936
Cussó i Segura, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Economia i d'Història Econòmica)
Garrabou, Ramon, 1937- (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Economia i d'Història Econòmica)
Universitat Autònoma de Barcelona. Unitat d'Història Econòmica

Publicación: Universitat Autònoma de Barcelona. Unitat d'Història Econòmica 2012
Descripción: 26 p.
Resumen: En aquest treball s'analitzen els canvis que es produeixen en la dieta de la població de la comarca catalana del Vallès Occidental entre finals del segle XVIII i 1936, un període marcat per les grans transformacions econòmiques i socials que experimenta aquesta comarca amb el procés d'industrialització, d'urbanització, l'intens creixement demogràfic i la transformació de la seva agricultura. El resultat serà una millora i canvis importants en la composició de la dieta, que es poden emmarcar en el context de l'anomenada transició nutricional, i que acaben repercutint a llarg termini en un augment dels nivells de vida i de benestar de la població.
Derechos: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Lengua: Català
Colección: Departament d'Economia i d'Història Econòmica. Unitat d'Història Econòmica. Documents de treball
Colección: Documents de treball (Universitat Autònoma de Barcelona. Unitat d'Història Econòmica) ; 2012_05
Documento: Working paper
Materia: Agricultura ; Història ; 1787-1936 ; Vallès Occidental (Catalunya) ; Nutrició



26 p, 97.9 KB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Working papers > Unidad de Historia Económica. Documentos de trabajo

 Registro creado el 2014-01-24, última modificación el 2022-07-09



   Favorit i Compartir