Antropologia forense [101904]
Malgosa Morera, Assumpció
Armentano Oller, Núria
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Títol variant: Forensic Anthropology
Títol variant: Antropología forense
Data: 2020-21
Resum: L'assignatura d'antropologia forense, està pensada per dotar als alumnes de les eines bàsiques per a fer ús de la informació biològica en la identificació de les persones. Es basa en l'aplicació dels coneixements de l'antropologia física i la biologia humana als aspectes mèdico-legals, bàsicament de identificació. Es treballen aspectes morfològics, osteològics, bioquímics i moleculars. Aprofundeix en el terreny de la identificació individual i col·lectiva tant de l'individu viu, com del cadàver recent i antic. Es fa èmfasi tant en la seva aplicació forense, com en la reconstrucció de poblacions antigues. En aquest sentit pretén: - Comprendre la variabilitat humana com a font de individualització - Conèixer la variabilitat morfològica humana i els caràcters distintius dels grans grups humans - Comprendre i interpretar la variabilitat bioquímica i molecular - Analitzar la base biològica de la diversitat humana en las tècniques d'identificació 1 - Analitzar la base biològica de la diversitat humana en las tècniques d'identificació - Interpretar els efectes tafonòmics en la interpretació de situacions forenses - Conèixer les bases estadístiques de les identificacions.
Resum: La asignatura de antropología forense está pensada para dotar a los alumnos de las herramientas básicos para gestionar la información biológica en la identificacion de personas. Se basa en la aplicació de los conocimientos de la antropología física y la biología humana a los aspectos médico-legales, básicamente de identificación. Se trabajan aspectos morfológicos, osteológicos, bioquímicos y moleculares. Profundiza en el terreno de la identificación individual y colectiva tanto del individuo vivo, como del cadáver reciente y antiguo. Se trabaja tanto en su aplicación forense, como en la reconstrucción de poblaciones antiguas. En este sentido pretende: - Comprender la variabilidad humana como fuente de individualización - Conocer la variabilidad morfológica humana y los caracteres distintivos de los grandes grupos humanos - Comprender e interpretar la variabilidad bioquímica y molecular - Analizar la base biológica de la diversidad humana en las técnicas de identificación - Interpretar los efectos tafonómicos en la interpretación de situaciones forenses - Conocer las bases estadísticas de las identificaciones 1.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Ciències Biomèdiques [2501230]
Pla d'estudis: Grau en Ciències Biomèdiques [832]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
5 p, 105.3 KB

Anglès
5 p, 106.5 KB

Castellà
5 p, 104.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2020-07-17, darrera modificació el 2023-01-28



   Favorit i Compartir