SITUA : Aplicación para estudiar las desigualdades sociales con una perspectiva interseccional
Valdés Ochoa, Katia Camila
Ferrero Beato, Ignacio, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Títol variant: SITUA : Aplicació per estudiar les desigualtats socials amb una perspectiva interseccional
Títol variant: SITUA : Application to study social inequalities with an intersectional perspective
Data: 2020
Descripció: 70 pàg.
Resum: El concepte de interseccionalitat defensa que no es pot entendre l'experiència de l'opressió amb un sol marc explicatiu (ja sigui el gènere, la classe social o l'etnicitat), sinó que cal comprendre que els diferents eixos es relacionen i que és la seva intersecció el que condiciona les nostres experiències. Així, es contribueix a una comprensió més complexa i dinàmica de les estructures de poder que part de la diferència entre categories, intentant evitar exclusions. En aquest context de desenvolupa SITUA com una aplicació per estudiar les desigualtats socials amb una perspectiva interseccional, geogràfica i emocional, la qual serà una eina últil per recollir, analitzar i exportar dades en formats compatibles amb clients SIG (ARGIS, QGIS).
Resum: El concepto de interseccionalidad defiende que no puede entenderse la experiencia de la opresión con un solo marco explicativo (ya sea el género, la clase social o la etnicidad), sino que hay que comprender que los diferentes ejes se relacionan y que es su intersección lo que condiciona nuestras experiencias. Así, se contribuye a una comprensión más compleja y dinámica de las estructuras de poder que parte de la diferencia entre categorías, intentando evitar exclusiones. En este contexto de desarrolla SITUA como una aplicación para estudiar las desigualdades sociales con una perspectiva interseccional, geográfica y emocional, la cual será una herramienta últil para recoger, analizar y exportar datos en formatos compatibles con clientes SIG (ARGIS, QGIS).
Resum: The concept of intersectionality defends that the experience of oppression cannot be understood with a single explanatory framework (gender, social class or ethnicity), but rather that it is necessary to understand that the different axes are related and that their intersection is what that conditions our experiences. Thus, it contributes to a more complex and dynamic understanding of power structures that starts from the difference between categories, trying to avoid exclusions. In this context, SITUA is developed as an application to study social inequalities with an intersectional, geographic and emotional perspective, which will be a useful tool to collect, analyze and export data in formats compatible with GIS clients (ARGIS, QGIS).
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Geoinformació [4315985]
Pla d'estudis: Geoinformació [1373]
Document: Treball de fi de postgrau ; Text ; Versió publicada
Matèria: Igualtat ; Aspectes socials ; Processament de dades ; Aplicacions mòbils ; Interseccionalitat ; Aplicació ; Desigualtats socials ; Interseccionalidad ; Aplicación móvil ; Desigualdades sociales ; Intersectionality ; Social inequalities ; Application



70 p, 2.9 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Filosofia i Lletres. TFM

 Registre creat el 2020-09-02, darrera modificació el 2023-10-07



   Favorit i Compartir