Noves dades arqueològiques i històriques sobre al-Àndalus
Olivé-Busom, Júlia (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciències de l'Antiguitat i de l'Edat Mitjana)
Kirchner, Helena 1963- (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciències de l'Antiguitat i de l'Edat Mitjana)
López-Costas, Olalla (Universidade de Santiago de Compostela)
Márquez-Grant, Nicholas (Cranfield University)

Títol variant: Nuevos datos arqueológicos e históricos sobre al-Andalus
Títol variant: New archaeological and historical data on al-Andalus
Data: 2021
Resum: Un dels debats principals sobre la societat al-Àndalus (VIII-XIII) se centra a conèixer l'origen de les seves poblacions i la importància de l'aportació de les comunitats àrabs i berber. L'estudi del registre funerari de ritu islàmic trobat a Catalunya i la província de Castelló ha permès realitzar inferències sobre la distribució poblacional, les seves característiques, i factors influents en aquesta. Júlia Olivé del Departament de Ciències de l'Antiguitat i l'Edat Mitjana de la UAB en col·laboració amb altres universitats, presenta un article fruit de la seva tesi doctoral en la qual presenta dades prometedores en el camp de l'arqueologia i de la història.
Resum: Uno de los debates principales sobre la sociedad al-Andalus (VIII-XIII) se centra en conocer el origen de sus poblaciones y la importancia de la aportación de las comunidades árabes y bereber. El estudio del registro funerario de rito islámico hallado en Cataluña y la provincia de Castellón ha permitido realizar inferencias acerca de la distribución poblacional, sus características, y factores influyentes en ésta. Julia Olivé del Departamento de Ciencias de la Antigüedad y la Edad Media de la UAB en colaboración con otras universidades, presenta un artículo fruto de su tesis doctoral en la que presenta datos prometedores para su estudio en el campo de la arqueología y de la historia.
Resum: One of the main debates about the al-Andalus society (8th to13th centuries) focuses on knowing the origin of its populations and the importance of the contributions made by the Arab and Berber migrants. The study of the funeral registry of Islamic ritual in Catalonia and the province of Castelló has made it possible to make inferences about population distribution, severe characteristics, and influential factors. Julia Olivé from the UAB Department of Antiquity and Middle Age Studies, in collaboration with other universities, presents an article resulting from her PhD thesis in which she presents promising data for study in the field of archaeology and history.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Abril 2021, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 771.9 KB

Español
2 p, 771.1 KB

English
2 p, 771.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2021-04-09, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir