Bibliografía sobre cocina y gastronomía catalanas
Fàbregas i Comadran, Xavier

Títol variant: Bibliography on Catalan cooking and gastronomy
Títol variant: Bibliografia sobre cuina i gastronomia catalanes
Data: 2020
Resum: Se presenta en formato fotografía, una bibliografía en catalán y en castellano (1830-2017), que trata sobre cocina y gastronomía catalanas. Los libros indicados MCJ pertenecen a Montse Cardo Josa.
Resum: Es presenta en format fotografia, una bibliografia en català i en castellà (1830-2017), que tracta sobre cuina i gastronomia catalanes. Els llibres indicats MCJ pertenecen a Montse Cardo Josa.
Nota: 110 fotografías
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Col·lecció: Memòria gastronòmica digital
Document: Image ; Imatge fixa
Matèria: Bibliografía ; Cocina catalana ; Gastronomía ; Bibliography ; Catalan cuisine ; Gastronomy ; Cuina catalana

Registre complementari: https://ddd.uab.cat/record/89581
Registre complementari: https://ddd.uab.cat/record/166610


AGULLÓ F. 1999. Llibre de la cuina catalana. Alta Fulla. Barcelona.
768x1024, 343.8 KB

ALONSO A. 2010. Guies gastronòmiques i turístiques de les comarques de Catalunya. Vol. 9. Gironès/Selva. Ciro-Primera Plana. Barcelona.
683x1024, 507.7 KB

ANECÁS, MAPA, MERCASA. 2004. Els menuts. MAPA. Madrid.
768x1024, 295.3 KB

ANÒNIM. La cuina d'Hostalric 1. Ajuntament d'Hostalric. Hostalric
768x1024, 322.7 KB

ANÒNIM. La cuina d'Hostalric 2. Ajuntament d'Hostalric. Hostalric.
768x1024, 308.8 KB

ANÒNIM. 1977. Nou manual de cuinar amb tota perfecció [1830] / Nuevo manual de guisar con toda perfección [1830]. Facsímil. Luis Ripoll. Sant Vicenç dels Horts
768x1024, 340.9 KB

ANÒNIM. 1979. Libre de Sent Soví. Grewe R.
(ed.). Barcino. Barcelona.

768x1024, 309.0 KB

ANÒNIM. 2009. La cuinera catalana [1851]. Col·lecció El Cullerot núm. 52. Cossetània. Valls.
768x1024, 313.7 KB

ANÓNIMO. Especies del Mediterráneo [Guía de mar de Peces]
768x1024, 330.5 KB

ANÓNIMO. Especies del Mediterráneo [Guía de mar de Peces]
768x1024, 337.5 KB

ANORO F. 1996. Guia turística i gastronòmica del Pla de la Selva. Ajuntament de Sils. Sils.
768x1024, 396.6 KB

ANORO F. 2002. Les cuineres de Sils. La Magrana. Barcelona.
768x1024, 325.5 KB

ANORO F., COSTA L., FIGUERAS N., LLINÀS J. 1994. La cuina a Sils. Ajuntament de Sils. Sils.
1024x768, 297.0 KB

ANORO F., LA CUINA DE SILS. 1997. Les nostres receptes de cuina. Ajuntament de Sils. Sils.
1024x768, 321.2 KB

ANORO F., LA CUINA A SILS. 1999. Quaderns de cuina I. Ajuntament de Sils. Sils.
768x1024, 389.0 KB

ANORO F., LA CUINA A SILS. 2000. Quaderns de cuina II. Ajuntament de Sils. Sils.
768x1024, 363.3 KB

ANORO F., LA CUINA A SILS. 2001. Recull de receptes de vedella.
768x1024, 336.6 KB

ANORO F., LA CUINA DE SILS. 2002. La cuina a Sils. Deu anys de gastronomia popular. Ajuntament de Sils. Sils.
1024x768, 300.3 KB

ASSOCIACIÓ CULTURAL SULA ANTIC. 2004. Remenant cassoles. Les cuines tradicionals del barri antic de Valls. Col·lecció El Cullerot, 26. Cossetània. Valls
683x1024, 547.4 KB

AVUI. Guia de bolets. Les 100 millors receptes. Les nostres tradicions
768x1024, 354.3 KB

CALERA A.M. 2000. Cuina catalana. Cadí. Barcelona
768x1024, 323.6 KB

COMADIRA N. 1997. Fórmules magistrals. Un dietari. Empúries. Barcelona.
768x1024, 402.1 KB

COMERÇ ASSOCIAT DE TREMP. 2006. La cuina del codony. Garsineu. Tremp
768x1024, 386.6 KB

CANOSA F. 2015. Fumar-se el franquisme. La Catalunya caliquenyo. Ara Llibres. Barcelona.
768x1024, 362.4 KB

CASAL CAN CASTELLÓ. 2014. Receptes amb molt d'amor. Sant Gervasi. Barcelona.
768x1024, 382.5 KB

CASAS C. 1981. Barcelona a la carta. Guía de restaurantes, historia y su recetario. Laia. Barcelona
768x1024, 366.3 KB

CASAS C. 1994. Florián. 60 receptes per poder-les fer a casa. Restaurants amb estrella. Edicions 62. Barcelona
683x1024, 506.2 KB

CLUB IMMERSIÓ BIOLOGIA - FACULTAT DE BIOLOGIA
(UB). Espècies de la Mediterrània. Guia de peixos i espècies. Submarinisme, pesca i snorkeling. Mapas Navegación

768x1024, 387.7 KB

CLUB IMMERSIÓ BIOLOGIA - FACULTAT DE BIOLOGIA
(UB). Espècies de la Mediterrània. Guia de peixos i espècies. Submarinisme, pesca i snorkeling. Mapas Navegación

768x1024, 388.9 KB

DALMAU A. R. 1994. 200 plats casolans de cuina catalana. Recull de receptes populars. Vell i Nou. Obra 10. Biblioteca Popular Catalana. Millà. Barcelona
683x1024, 559.9 KB

DE NOLA RUBERTO. 1972. Libro de cozina. Paneuropea de Ediciones y Publicaciones, SA. Barcelona.
768x1024, 396.1 KB

DOMÈNECH I. 1984. La teca. La veritable cuina casolana de Catalunya. Edicions 80. Manuel Company. Barcelona.
768x1024, 355.4 KB

DIPUTACIÓ DE BARCELONA. 2008. Del mercat a la taula. Receptes de l'Escola Superior d'Hosteleria de Barcelona. DiBa.Barcelona
768x1024, 315.0 KB

AITONA S. Q. D'. 1932 [Facsímil, 1993]. Maneres de guisar bolets. Jardí Botànic de Barcelona. Barcelona
768x1024, 323.3 KB

ELBULLITALLER. Guisats catalans de festa. Caprabo.
1024x768, 318.4 KB

EL PAVO. Els canelons de la Mercè.
1024x768, 315.8 KB

ESPEITX E., CÁCERES J, MASSANÉS T. 2001. Com a la llosa res. Transformacions alimentàries al Pallars Sobirà i a l'Alt Urgell. CPCPTC. Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació. Generalitat de Catalunya. Barcelona.
768x1024, 295.3 KB

FÀBREGA J. 1995. El llibre del porc: guia dels embotits i pernils, amb receptari. Edicions de la Magrana. Barcelona.
683x1024, 450.4 KB

FÀBREGA J. 1999. Els quatre elements i les arrels del menjar: els oficis de la terra, el mar, el bosc i la muntanya a la regió de Girona. Diputació de Girona.
768x1024, 298.9 KB

FÀBREGA J. 2000. La cultura del gust als Països Catalans. El Mèdol. Tarragona.
768x1024, 385.1 KB

FÀBREGA J. 2007. El convit del Tirant. Cuina i comensalitat de l'Edat Mitjana a Ferran Adrià. Pagès. Lleida.
768x1024, 300.0 KB

FÀBREGA J. 2013. L'essència de la cuina catalana. Comanegra. Barcelona.
1024x768, 322.6 KB

FÀBREGA J. 2014. La cuina del 1714. Història i receptes. Viena. Barcelona.
768x1024, 374.2 KB

FÀBREGA J. 2014. La cuina marinera de la Costa Brava. Receptes tradicionals de pescadors. Farell. Sant Vicenç de Castellet.
768x1024, 301.4 KB

FÀBREGA J. 2018. La cuina més exquisida de la Costa Brava. Els Tapers. Rebost i cuina, 16. Farell. Sant Vicenç de Castellet
1024x768, 503.3 KB

FÀBREGAS I SURROCA X. 1982. De la cuina al menjador. La Magrana. Barcelona.
768x1024, 336.2 KB

FÀBREGAS I SURROCA X. 1982. De la cuina al menjador. Receptes a cura de Llorenç Torrado. La Magrana. Barcelona.
768x1024, 282.5 KB

FEDERACIÓ COMERÇ LA SELVA. Ruta Dolça de la Selva
683x1024, 490.4 KB

FEDERACIÓ COMERÇ LA SELVA. Ruta de la Botifarra de la Selva
683x1024, 556.2 KB

GARCIA-ARBÓS S. 2005. El llibre de l'allioli. Brau. Figueres.
768x1024, 518.2 KB

GARSINEU EDICIONS. 1999. Cuina pallaresa. Garsineu. Tremp
768x1024, 300.3 KB

GENERALITAT DE CATALUNYA. 1994. II Congrés Català de Cuina. Tríptic Jornades sobre el sector professional. Departament de Comerç, Consum i Turisme - Consorci de Promoció Turística. Gremi de Restauració de Barcelona. Barcelona
683x1024, 489.8 KB

GENERALITAT DE CATALUNYA. 1994. II Congrés Català de Cuina. Targeta Jornada sobre Cuina i Història: el sabor del Mediterrani. Departament de Comerç, Consum i Turisme - Consorci de Promoció Turística. Universitat de Barcelona. Barcelona
683x1024, 551.6 KB

GENERALITAT DE CATALUNYA. 1994. II Congrés Català de Cuina. Jornades sobre qualitat agroalimentària, mercats, nutrició i consum. Departament de Comerç, Consum i Turisme - Consorci de Promoció Turística. Universitat de Girona. Girona
683x1024, 496.3 KB

GENERALITAT DE CATALUNYA. 1994. II Congrés Català de Cuina. Llibret L'Horta. La fruita al plat. Cuina de l'horta. Departament de Comerç, Consum i Turisme - Consorci de Promoció Turística. Ajuntament de Lleida-Terres de Lleida. Lleida.
768x1024, 496.5 KB

GENERALITAT DE CATALUNYA. 1994. II Congrés Català de Cuina. Tríptic El Secà. Departament de Comerç, Consum i Turisme - Consorci de Promoció Turística. Ajuntament de Manresa-Consell Comarcal del Bages. Manresa.
768x1024, 633.1 KB

GENERALITAT DE CATALUNYA. 1994. II Congrés Català de Cuina. Tríptic Convocatòria. Departament de Comerç, Consum i Turisme - Consorci de Promoció Turística.
683x1024, 454.3 KB

GENERALITAT DE CATALUNYA. 1994. II Congrés Català de Cuina. Butlletí Informatiu, 2. Departament de Comerç, Consum i Turisme - Consorci de Promoció Turística.
683x1024, 527.3 KB

GENERALITAT DE CATALUNYA. 2007. Guia pràctica per al consum de peix i marisc. Barcelona.
768x1024, 378.7 KB

GREMI D'HOTELERIA DEL BAGES. 1994. Tardor Gastronòmica al Bages. Segon Congrés Català de Cuina.
768x1024, 272.4 KB

GUIRADO M. 2013. Quines coses més estranyes que mengem a Catalunya. Receptes amb cargols, peus de porc i altres delicatessen de la nostra cuina. RBA - La Magrana. Barcelona
683x1024, 493.1 KB

INIESTA M., PUJAL C. 1994. Menges de l'Alt Urgell. Garsineu. Tremp
768x1024, 293.2 KB

INSTITUT CATALÀ DE LA CUINA. 2006. Corpus de la Cuina Catalana. Columna. Barcelona.
768x1024, 307.4 KB

LA CUINA A SILS. 2016. La cuina de les sobrances. Receptes fetes amb el menjar sobrant. F. Anoro-La Cuina a Sils. Girona.
768x1024, 303.5 KB

LA VANGUARDIA. 2008. Catalunya a fons. La gastronomia. Planeta DeAgostini. Barcelona
683x1024, 549.4 KB

LLADONOSA I GIRÓ J. 1979. La cuina que torna. Laia. Barcelona.
1024x768, 349.2 KB

LLADONOSA I GIRÓ J. 1995. La cuina catalana d'ahir i d'avui. Proa. Barcelona.
683x1024, 423.9 KB

LLADONOSA I GIRÓ J. 1996. El llibre dels arrossos del 7 Portes i altres arrossos. Empúries. Barcelona.
768x1024, 330.1 KB

LLADONOSA J. 1998. La cuina catalana més antiga. Empúries. Barcelona.
768x1024, 366.2 KB

LLADONOSA I GIRÓ J. 2015. La cuina catalana. 800 receptes d'avui i de sempre. RBA. Barcelona
768x1024, 352.4 KB

LLADONOSA I GIRÓ J. 2008. El Gran Llibre de la Cuina Catalana. Salsa Books. Grup Editorial 62. Barcelona.
768x1024, 316.5 KB

LLAVINA J. 2014. La vinya i el vi a Catalunya. Angle. Barcelona
768x1024, 339.4 KB

LLORENÇ. 2005. Les receptes d'en Llorenç. Cuina marinera del restaurant Can Cassoleta. Sant Cugat del Vallès.
768x1024, 369.6 KB

LLORENTE G., LOPE S. 1994. Guia dels animals que es venen al mercat. Pòrtic. Barcelona.
768x1024, 346.8 KB

LUJÁN N. 1990. Diccionari Luján de gastronomia catalana. La Campana. Barcelona.
768x1024, 301.8 KB

MARANGES I. 2006. La cuina catalana medieval, un festí per als sentits. Col·lecció Bofarull, núm. 9. Rafael Dalmau, Editor. Barcelona.
768x1024, 325.8 KB

MARQUÉS V. 2018. Història de la cuina catalana i occitana. Vol. I. Les salses. Les ensalades. Els aperitius. Les sopes. Sidillà. La Bisbal d'Empordà
1024x683, 562.8 KB

MARQUÉS V. 2019. Història de la cuina catalana i occitana. Vol. II. Les olles. Les verdures. Sidillà. La Bisbal d'Empordà
1024x683, 505.9 KB

MARQUÉS V. 2020. Història de la cuina catalana i occitana. Vol. III. Els llegums. L'arròs. La pasta. Sidillà. La Bisbal d'Empordà
1024x683, 481.6 KB

MARQUÉS V. 2015. Les millors coques catalanes. Col·lecció El Cullerot, 63. Cossetània. Valls
1024x683, 477.3 KB

MARQUÉS V. 2018. Les millors coques catalanes dolces. Col·lecció El Cullerot, 68. Cossetània. Valls
1024x683, 440.9 KB

MARTÍ C. 2008. Història d'una cuinera. Memòries de Maria Badia
(inclou 30 receptes). Quaderns núm. 7. Fonoll. Juneda

683x1024, 561.7 KB

MARTÍN R. 2017. Barcelona a peu de porc. Un recorregut per les cases de menjar de la ciutat. Col·lecció Via Augusta 5. Cossetània. Valls.
768x1024, 366.2 KB

NÚRIA. Les melmelades a la cuina de la Núria.
768x1024, 283.4 KB

PALAU J. 2004. La cuina del Pirineu català. Col·lecció Rebost i cuina, 1. Farell. Sant Vicenç de Castellet
768x1024, 371.3 KB

PERUCHO J. 1999. Gastronomia i cultura. El Mèdol. Tarragona.
768x1024, 283.5 KB

PLA J. 1972. El que hem menjat. Destino. Barcelona.
768x1024, 281.4 KB

PLA I DUAT J., CIVÍS I LLOBERA A. 1995. El Pallars Sobirà i la seva cuina. La Campana. Barcelona
768x1024, 545.3 KB

PUJOL I PUIGVEHÍ A. 1997. Arrels clàssiques de la cuina de la Catalunya Vella: d'Apici a Josep Pla. Icaria. Barcelona.
768x1024, 400.0 KB

PUJOL L., RAVENTÓS R., MALLAFRÉ X. 2016. Guia dels 100 millors restaurants de Catalunya. Espurna Nec & Otium. Barcelona
768x1024, 340.8 KB

PUIG-PEY M. 2017. La cuina del senglar a Catalunya. El projecte. Guia pràctica. Receptari. Fundació Alícia-Fundació Catalunya La Pedrera. Barcelona.
1024x768, 378.1 KB

QUERALT M. C. 2013. La cuina de les Terres de l'Ebre. Receptes tradicionals del Baix Ebre, del Montsià i de la Terra Alta. Cossetània. Valls
768x1024, 364.6 KB

QUINTANA I RIERA P. 2011. La ratafia dels raiers. Historia d'un licor pirinenc. Receptari de cuina i de licors. Garsineu. Tremp.
768x1024, 346.9 KB

RÀFOLS I BAGES L. El cava. L'el·laboració i el tast. Codorniu, SA
683x1024, 433.5 KB

RIBERA I GABANDÉ E. 1993. Pallars Sobirà. Les cuines de les Terres de Lleida. Col·lecionable
(4). Ribera & Rius. Lleida

768x1024, 518.2 KB

RIERA I. 2002. Diccionari de la cuina catalana. Diccionaris El Cangur. Edicions 62. Barcelona.
768x1024, 336.1 KB

ROCA J. 2013. Las mejores recetas de mi madre. Ediciones Invisibles. Barcelona
768x1024, 392.9 KB

ROCA J. 2004. La cuina de la meva mare. Les receptes fonamentals del celler de Can Roca. Columna. Barcelona.
768x1024, 363.1 KB

ROMERO A., ROSAL J. 2014. La terrissa a Catalunya. Col·lecció Eines i feines, 2. Brau. Figueres
1024x768, 409.8 KB

ROSSI I CALLIZO G. 1988. El llibre de la rebosteria catalana. Cap Roig. De Vecchi. Barcelona.
768x1024, 329.3 KB

SABATA E. 1979. La cuina de l'àvia. Torrado L.
(ed.) La Magrana. Barcelona

768x1024, 318.7 KB

SANTAMARIA S. 2005. Pollastre i altres aus. Una mirada actual a les receptes catalanes de sempre. La Vanguardia. Ed. 62. Barcelona
1024x768, 268.7 KB

SANTAMARIA S. 2005. Arrossos. Una mirada actual a les receptes catalanes de sempre. La Vanguardia. Ed. 62. Barcelona
1024x768, 273.0 KB

SANTAMARIA S. 2005. Carn de porc. Una mirada actual a les receptes catalanes de sempre. La Vanguardia. Ed. 62. Barcelona
1024x768, 274.4 KB

SANTAMARIA S. 2005. De la cuina antiga a la del futur. Una mirada actual a les receptes catalanes de sempre. La Vanguardia. Ed. 62. Barcelona
1024x768, 282.5 KB

SANTAMARIA S. 2008. La cocina al desnudo. Una visión renovadora del mundo de la gastronomía. Temas de Hoy. Madrid
768x1024, 309.5 KB

SEGON CONGRÉS CATALÀ DE CUINA. 1994. L'Horta. La fruita al plat. La cuina de l'horta. Lleida
1024x768, 503.2 KB

SEGON CONGRÉS CATALÀ DE CUINA. 1994. El Secà. Congrés a la carta. Manresa
1024x768, 635.9 KB

SEGON CONGRÉS CATALÀ DE CUINA. 1994. L'horta. Balaguer.
1024x768, 377.2 KB

SEGON CONGRÉS CATALÀ DE CUINA. 1994. La marina. Sant Carles de la Ràpita.
1024x768, 377.2 KB

SEGON CONGRÉS CATALÀ DE CUINA. 1994. La muntanya. Olot.
1024x768, 377.2 KB

SERRANO L. 2017. Hostals, fondes i hotels. Col·lecció La gent de Girona 02. Gavarres. Cassà de la Selva
683x1024, 576.0 KB

Servei de Normalització de la Llengua Catalana. 1983. Els pastissos. Campanya per la Normalització Lingüística. Generalitat de Catalunya
1024x683, 597.4 KB

SOUSA M. 2018. El petit llibre de la cuina de Nadal. Comanegra. Barcelona
1024x683, 561.2 KB

SUBIRÓS J. 1993. Les receptes del Motel Empordà. Pèl i Ploma, 7. La Magrana. Barcelona.
768x1024, 375.4 KB

TORRAS ELIAS E. 2008. Serrat gros. Història d'un formatge pirinenc. Garsineu. Tremp.
768x1024, 653.4 KB

TOT SANT CUGAT. Tot Gastronomia. Guia de restaurants. Sant Cugat del Vallès.
768x1024, 305.7 KB

VÁZQUEZ MONTALBÁN M. 2004. L'art del menjar a Catalunya. El llibre roig de la identitat gastronòmica catalana. Edicions 62. Barcelona.
768x1024, 294.0 KB

VILA MEDINYÀ J. M. 2000. Les litúrgies del menjar a les terres gironines. Diputació de Girona. Girona.
768x1024, 383.0 KB

VILA P. 2012. Les cuines del peix al segle XVIII. Quaderns blaus. QB030. Càtedra d'Estudis Marítims. Universitat de Girona. Fundació Promediterrània per a la Conservació, l'Estudi i la Difusió del Patrimoni Marítim. Girona.
768x1024, 304.8 KB

VIUDA DE CARPINELL E. 1966. Carmencita o la buena cocinera. Manual práctico de cocina española, americana, francesa, etc. Eugenio Subirana. Barcelona.
768x1024, 354.1 KB

VV. AA. 1991. Sobretaula. Temporades, productes i receptes culinàries de restaurants seleccionats al diari Avui. Altarriba Art. Barcelona.
768x1024, 326.0 KB

VV.AA. 2005. Pollastre i altres aus. La nostra cuina. La Vanguardia-Ed. 62. Barcelona
1024x768, 268.7 KB

VV.AA. 2005. Arrossos. La nostra cuina. La Vanguardia-Ed. 62. Barcelona
1024x768, 273.0 KB

VV.AA. 2005. Carn de porc. La nostra cuina. La Vanguardia-Ed. 62. Barcelona
1024x768, 274.4 KB

VV.AA. 2005. De la cuina antiga a la del futur. La nostra cuina. La Vanguardia-Ed. 62. Barcelona
1024x768, 282.5 KB

VV. AA. 2005. La cuina comarca a comarca. Pla d'Urgell / Segrià. Guies gastronòmiques de Catalunya. Ciro. Sant Just Desvern
1024x768, 312.5 KB

VV. AA. 2015. L'oli d'oliva a Catalunya. Dossier Tècnic, 80. DARP. Generalitat de Catalunya.
768x1024, 307.1 KB

VV. AA. 2015. Cuina popular catalana: Platillos de l'Empordà i Cuina casolana empordanesa. Úrsula. Lladó.
768x1024, 334.9 KB

VV. AA. La fassina Balanyà de l'Espluga de Francolí. 2011. Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya. Quaderns de Didàctica i difusió, 22. Barcelona
768x1024, 309.4 KB

Guia de restaurants de Barcelona aptes per celíacs
768x1024, 376.7 KB

Guia gastronòmica de les comarques de Girona. Costa Brava-Pirineu de Girona.
768x1024, 294.0 KB

Del mercat al plat. Les receptes dels nostres xefs. Cuina d'hivern. 1.
768x1024, 327.8 KB

LA VANGUARDIA. 2006. La Cuina de Nadal. Plats de festa. Edicions 62. Barcelona
1024x768, 287.1 KB

CENTRE D'ESTUDIS DEL PALLARS. 1989. Cuina Pallaresa. La Cullereta. Home i Societat, 1. Virgili & Pagès. Lleida
(CSM)

768x1024, 311.0 KB

MONTSIÀ. Arroz del Delta del Ebro. Recetas
768x1024, 350.8 KB

El autor
(primero a la izqda.) en la Patum de Berga (1987)

1024x695, 823.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Fons personals i institucionals > Xavier Fàbregas > Memòria Gastronòmica Digital (MGD)
Documents gràfics i multimèdia > Fotografies

 Registre creat el 2021-07-02, darrera modificació el 2023-01-27



   Favorit i Compartir