Història de la ciència [100305]
Sastre Juan, Jaume
Roqué, Xavier
Nieto-Galan, Agustí
Carandell Baruzzi, Miquel
Grau Torras, Sergi 1978-
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Títol variant: History of Science
Títol variant: Historia de la ciencia
Data: 2021-22
Resum: L'objectiu genèric de l'assignatura és que l'estudiant de Filosofia o d'Humanitats elabori una visió pròpia de la història de la ciència des de l'Antiguitat fins al moment actual, a partir dels problemes i dels mètodes propis de les ciències humanes i socials. L'assignatura proposa un recorregut per moments i temes claus de l'evolució de la ciència, mirant de connectar críticament els diferents àmbits del saber. Considerarem la ciència com una pràctica social i cultural, íntimament relacionada amb la política, el gènere, la salut, la tecnologia, el medi ambient, i lligada a la materialitat de determinats objects i espais. A la 1a part de l'assignatura estudiarem el naixement de la ciència a l'Antiguitat i el seu desenvolupament fins a la Il·lustració, amb l'objectiu d'entendre les transformacions en el si de la filosofia natural i la incorporació d'instruments i experiments a l'època moderna. 1 A la 2a part analitzarem les relacions socials i culturals de la ciència i la tecnologia en els dos darrers segles. En aquest cas es tracta que l'alumne sigui capaç de comprendre les tecnociències contemporànies com a fenomen global. L'assignatura té un darrer objectiu: millorar la capacitat expressiva de l'alumne a l'hora d'argumentar els seus punts de vista, tant oralment com per escrit.
Resum: The subject encourages Philosophy or Humanities undergraduates to develop their own vision of the history of science from Antiquity to the present, based on the problems and methods of the social sciences and the humanities. The subject examines key issues of the evolution of science, trying to critically connect the different areas of knowledge. We consider science as a social and cultural practice, intimately related to politics, gender, health, technology, and the environment, and linked to the materiality of objects and spaces. In the 1st part of the course we will approach the origins of science in Antiquity and its development up to the Enlightenment, in order to understand the transformations within natural philosophy and the use of instruments and experiments in the modern period. In the second part we will analyse the social and cultural relations of science and technology in the last two centuries. In this case, students should be able to understand contemporary technosciences as a global phenomenon. 1 The subject also aims at improving students' oral and written skills.
Resum: El objetivo genérico de la asignatura es que el estudiante de Filosofía o de Humanidades elabore una visión propia de la historia de la ciencia desde la Antigüedad hasta el momento actual, a partir de los problemas y los métodos propios de las ciencias humanas y sociales. La asignatura propone un recorrido por momentos y temas claves de la evolución de la ciencia, tratando de conectar críticamente los diferentes ámbitos del saber. Consideraremos la ciencia como una práctica social y cultural, íntimamente relacionada con la política, el género, la salud, la tecnología, el medio ambiente, y ligada a la materialidad de determinados objetos y espacios. En la 1ª parte de la asignatura estudiaremos el nacimiento de la ciencia en la Antigüedad y su desarrollo hasta la Ilustración, con el objetivo de entender las transformaciones en el seno de la filosofía natural y la incorporación de instrumentos y experimentos en la época moderna. 1 En la 2ª parte analizaremos las relaciones sociales y culturales de la ciencia y la tecnología en los dos últimos siglos. En este caso se trata de que el alumno sea capaz de comprender las tecnociencias contemporáneas como fenómeno global. La asignatura tiene también como objetivo mejorar la capacidad expresiva, tanto oral como escrita, del alumno.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Humanitats [2502758] ; Filosofia [2500246]
Pla d'estudis: Grau en Humanitats [1139] ; Grau en Filosofia [802]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
6 p, 109.7 KB

Anglès
5 p, 107.3 KB

Castellà
6 p, 109.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2021-07-09, darrera modificació el 2023-01-21



   Favorit i Compartir