Climate change and regenerative agriculture : can consumers change their eating habits for the benefit of the planet?
Barcons Bou, Laia
Andrés Martínez, Raquel, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Economia i d'Història Econòmica)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat d'Economia i Empresa

Data: 2021
Descripció: 103 pag.
Resum: Climate change is happening. Since the end of the XIX century, the global temperature has increased dramatically. Human activities such as deforestation, burning of fossil fuels, industrial agricultural production, and industrial farming, among others, are ultimately causing the meltdown of ice and snow, the raise in sea levels, the rise in global temperature, the increase in droughts, and infectious diseases, and the degradation of ecosystems. There is no agreement by the scientific community about the solutions to climate change. Nevertheless, this study presents the soil as the key for it, and regenerative agriculture as the new revolutionary approach, opposite to the damaging agricultural production industry. In that regard, most of the human activities that are causing climate change are related to the food production industry and that is the reason why we conducted survey-type research to analyze if the 2021's Spanish population would be willing to change their eating habits in favour of climate change. The results showed that even though there is a need for more knowledge regarding the impact of the agricultural and farming industries on the climate, most participants stated that they would be open to change their food habits if that implies a new opportunity for our planet, and thus, for the human species.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Anglès
Titulació: Grau en Administració i Direcció d'Empreses i Grau en Dret [2501572]
Pla d'estudis: Pla d'Estudis d'Administració i Direcció d'Empreses Dret [994]
Document: Treball final de grau ; Text
Matèria: Climate change ; Drivers of climate change ; Consequences of climate change ; Livestock ; Regenerative agriculture ; Soil ; Food habits ; Awareness



TFG
104 p, 1.6 MB

Pòster
1 p, 420.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat d’Economia i Empresa. TFG

 Registre creat el 2021-07-12, darrera modificació el 2023-10-21



   Favorit i Compartir