Innovació Didàctica en les Arts Visuals [102034]
Morón, Mar
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de l'Educació

Títol variant: Teaching Innovation in the Visual Arts
Títol variant: Innovación Didáctica en las Artes Visuales
Data: 2021-22
Resum: Actualment, l'escola com a institució s'està transformant d'acord amb els canvis socials i culturals i emergeixen nous debats sobre el paper del coneixement, la construcció de la identitat i la visualitat en la formació dels infants. En aquest context de canvi i un cop assolides les competències relacionades amb la pràctica de l'art i dels llenguatges artístics, els estudiants han de poder reflexionar i intervenir com a educadors d'acord amb les possibilitats i els reptes que afronta l'escola, des de la perspectiva d'innovar a través de l'art i la cultura visual. Aquesta assignatura proporciona als estudiants les bases per a la innovació en didàctica de les arts visuals i la seva aplicació a l'aula, entenent que els canvis en l'educació artística no sorgeixen d'una iniciativa individual sinó de la col·laboració entre els múltiples agents implicats en la pràctica (infants, educadors, artistes i treballadors culturals, principalment). Per aquesta raó, l'assignatura està molt lligada al pràcticum de quart curs, i ha de poder orientar a l'estudiant en la planificació i la intervenció didàctica en aquest context de canvi. En definitiva, en aquesta assignatura es plantegen com a principals objectius: . investigar sobre projectes d'educació artística que s'estiguin realitzant en l'actualitat a nivell nacional i i n t e r n a c i o n a l , . dissenyar projectes interdisciplinaris i inclusius per educar en les arts i a través de les arts, i 1 . dissenyar projectes interdisciplinaris i inclusius per educar en les arts i a través de les arts, i . conèixer institucions i professionals vinculats a l'educació artística.
Resum: Currently, the school as an institution is being transformed according to the social and cultural changes and emerge further discussions on the role of knowledge, identity construction and visuality in training children. In this context of change and once reached the skills related to the practice of art and artistic languages, students should be able to reflect and intervene as educators in accordance with the opportunities and challenges facing the school, from the perspective of innovation through art and visual culture. This course provides students with the foundation for innovation in teaching visual arts and its application inthe classroom, understanding that changes in art education do not arise from an individual initiative but collaboration among multiple stakeholders in practice (children, educators, artists and cultural workers, mainly). Therefore, the subject is closely linked to the practicum fourth course, and be able to guide the student in planning and educational intervention in this context of change. Ultimately, in this subject are raised as main objectives: 1 . research artistic education projects that are currently being carried out nationally and . design interdisciplinary and inclusive projects to educate in the arts and through the a . know institutions and professionals linked to artistic education.
Resum: Actualmente, la escuela como institución se está transformando de acuerdo con los cambios sociales y culturales y emergen nuevos debates sobre el papel del conocimiento, la construcción de la identidad y la visualidad en la formación de niños. En este contexto de cambio y una vez alcanzadas las competencias relacionadas con la práctica del arte y los lenguajes artísticos, los estudiantes deben poder reflexionar e intervenir como educadores de acuerdo con las posibilidades y los retos que afronta la escuela, desde la perspectiva de innovar a través del arte y la cultura visual. Esta asignatura proporciona a los estudiantes las bases para la innovación en didáctica de las artes visuales y la su aplicación en el aula, entendiendo quelos cambios en la educación artística no surgen de una iniciativa individual sino de la colaboración entre los múltiples agentes implicados en la práctica (niños, educadores, artistas y trabajadores culturales, principalmente). En definitiva, en esta asignatura se plantean como principales objetivos: 1 . investigar sobre proyectos de educación artística que se estén realizando en la actualidad a nivel nacional e internacional, . diseñar proyectos interdisciplinares e inclusivos para educar en las artes y a través de las artes, y . conocer instituciones y profesionales vinculados a la educación artística.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Educació Infantil [2500797] ; Educació Primària [2500798]
Pla d'estudis: Grau en Educació Primària [1140] ; Grau en Educació Infantil [847] ; Grau en Educació Primària [896]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
7 p, 117.4 KB

Anglès
7 p, 117.2 KB

Castellà
7 p, 116.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2021-07-16, darrera modificació el 2023-07-22



   Favorit i Compartir