La representación del trastorno obsesivo-compulsivo en la ficción. El caso de la serie británica Pure
Viedma Guirao, Andrea
Menendez Signorini, Jesica Ana Florencia, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació

Títol variant: La representació del trastorn obsessiu-compulsiu a la ficció. El cas de la sèrie britànica Pure
Títol variant: The representation of obsessive-compulsive disorder in fiction. The case of the British series Pure
Data: 2021
Descripció: 142 pag.
Resum: La investigació estudia la representació del trastorn obsessiu-compulsiu (TOC) en la sèrie televisiva Pure per determinar si el seu relat contribueix a l'estigmatització de la patologia. El marc teòric de referència recull les recomanacions sobre el tractament de la salut mental en els mitjans audiovisuals (CAC) i s'utilitza l'anàlisi de contingut per estudiar aspectes del discurs com l'autenticitat de la simptomatologia, la visibilitat de les vies de tractament o l'ús de l'humor. Es conclou que la representació del TOC a la sèrie no és estereotipada i que aquesta ofereix un discurs alternatiu que contribueix a la lluita contra l'estigmatització del trastorn.
Resum: La investigación estudia la representación del trastorno obsesivo-compulsivo (TOC) en la serie televisiva Pure para determinar si su relato contribuye a la estigmatización de la patología. El marco teórico de referencia recoge las recomendaciones sobre el tratamiento de la salud mental en los medios audiovisuales (CAC) y se utiliza el análisis de contenido para estudiar aspectos del discurso como la autenticidad de la sintomatología, la visibilidad de las vías de tratamiento o el uso del humor. Se concluye que la representación del TOC en la serie no es estereotipada y que esta ofrece un discurso alternativo que contribuye a la lucha contra la estigmatización del trastorno.
Resum: The research studies the representation of obsessive-compulsive disorder (OCD) in the television series Pure to determine if its story contributes to the stigmatization of the disorder. The theoretical framework of reference includes the recommendations on the treatment of mental health in the audiovisual media (CAC) and content analysis is used to study aspects of the discourse such as the authenticity of the symptoms, the visibility of the clinical pathways or the use of humor. It is concluded that the representation of OCD in the series is not stereotyped and that it offers an alternative discourse that contributes to the fight against the stigmatization of the disorder.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Comunicació Audiovisual [2501928]
Pla d'estudis: Grau en Comunicació Audiovisual [968]
Document: Treball de recerca
Matèria: Comunicació audiovisual ; Televisió ; Sèries ; Trastorns mentals ; Estigmes ; Trastorn obsessiu-compulsiu ; Pure



142 p, 3.7 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Ciències de la Comunicació. TFG

 Registre creat el 2021-07-23, darrera modificació el 2022-10-22



   Favorit i Compartir