Web of Science: 12 cites, Scopus: 13 cites, Google Scholar: cites,
Effects of the Non-Alcoholic Fraction of Beer on Abdominal Fat, Osteoporosis, and Body Hydration in Women
Trius-Soler, Marta (Centro de Investigación Biomédica en Red de Fisiopatología de la Obesidad y Nutrición)
Vilas-Franquesa, Arnau (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Tresserra-Rimbau, Anna (Centro de Investigación Biomédica en Red de Fisiopatología de la Obesidad y Nutrición)
Sasot, Gemma (Universitat de Barcelona. Departament de Nutrició, Ciències de l'Alimentació i Gastronomia)
Storniolo, Carolina E. (Centro de Investigación Biomédica en Red de Fisiopatología de la Obesidad y Nutrición)
Estruch, Ramón (Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer)
Lamuela-Raventós, Rosa M.. (Centro de Investigación Biomédica en Red de Fisiopatología de la Obesidad y Nutrición)

Data: 2020
Resum: Several studies have shown that binge drinking of alcoholic beverages leads to non-desirable outcomes, which have become a serious threat to public health. However, the bioactive compounds in some alcohol-containing beverages might mitigate the negative effects of alcohol. In beer, the variety and concentration of bioactive compounds in the non-alcoholic fraction suggests that its consumption at moderate levels may not only be harmless but could also positively contribute to an improvement of certain physiological states and be also useful in the prevention of different chronic diseases. The present review focuses on the effects of non-alcoholic components of beer on abdominal fat, osteoporosis, and body hydration in women, conditions selected for their relevance to health and aging. Although beer drinking is commonly believed to cause abdominal fat deposition, the available literature indicates this outcome is inconsistent in women. Additionally, the non-alcoholic beer fraction might improve bone health in postmenopausal women, and the effects of beer on body hydration, although still unconfirmed seem promising. Most of the health benefits of beer are due to its bioactive compounds, mainly polyphenols, which are the most studied. As alcohol-free beer also contains these compounds, it may well offer a healthy alternative to beer consumers.
Ajuts: Instituto de Salud Carlos III AGL2016-79113-R
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Anglès
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Hops ; Malt ; Health ; Menopause ; Polyphenol ; Phytoestrogen ; Prenylnarigenin ; Humulones ; Ethanol ; Bioactives
Publicat a: Molecules, Vol. 25 (august 2020) , ISSN 1420-3049

DOI: 10.3390/molecules25173910
PMID: 32867219


15 p, 298.8 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles de recerca
Articles > Articles publicats

 Registre creat el 2022-02-07, darrera modificació el 2023-12-15



   Favorit i Compartir