Design considerations of a High-Q Tunable Coaxial Filter with single tuning element
Acosta Basagañas, Lluís
Paco Sánchez, Pedro Antonio de, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Telecomunicació i Enginyeria de Sistemes)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Data: 2020
Descripció: 70 pag.
Resum: In a world where telecommunication services continuously evolve, the demand of reconfigurable technologies increases. In the case of radiofrequency filters, we are speaking about tunable filters, even in frequency or bandwidth. Typically, this kind of filters depend on many tuning elements, being necessary a minimum number of tuning elements equal to the filter order to implement. Throughout this thesis, a study of the design of a tunable coaxial passband filter presented forthefirst time by Gowrish B. and R. Mansouris carried out, with the particularity that only depends of a single tuning element, independently of the filter order. This filter, based in cavities, can maintain a high performance over the tuning range, exhibiting a constant bandwidth and low losses. To demonstrate its actual behavior, a prototype of 4th order is fabricated with a relative bandwidth of the 4% in the whole tuning range, achieving a tuning range of approximately 25%.
Resum: En un món on els serveis de telecomunicació evolucionen constantment, la utilització de tecnologies reconfigurables veu un important creixement en la seva demanda. En el cas de filtres de radiofreqüència, parlem de filtres sintonitzables, tant en freqüència com en amplada de banda. Aquest tipus de filtres solen dependre de masses elements sintonitzadors, sent necessaris tants elements sintonitzadors com l'ordre del filtre a implementar. Al llarg d'aquest treball s'estudia el disseny d'un filtre coaxial pasa-banda sintonitzable en freqüència presentat per primera vegada per Gowrish B. i R. Mansour, amb la particularitat que únicament depèn d'un element sintonitzador, independentment de l'ordre del filtre. Aquest filtre, basat en cavitats, és capaç de mantenir un alt rendiment en tot el rang de sintonització, mantenint sempre constant l'amplada de banda absoluta i baixes pèrdues. Per a demostrar el comportament real del filtre, es fabrica un prototip de 4t ordre amb una amplada de banda relativa del 4% en tot el rang, aconseguint-se un rang de sintonització del 25%.
Resum: En un mundo donde los servicios de telecomunicación evolucionan constantemente, la utilización de tecnologías reconfigurables ve un importante crecimiento en su demanda. En el caso de filtros de radiofrecuencia, hablamos de filtros sintonizables, tanto en frecuencia como en ancho de banda. Este tipo de filtros suelen depender de demasiados elementos sintonizadores, siendo necesarios tantos elementos sintonizadores como el orden del filtro a implementar. A lo largo de este trabajo se estudia el diseño de un filtro coaxial paso-banda sintonizable en frecuencia presentado po rprimera vez por Gowrish B. y R. Mansour, con la particularidad de que únicamente depende de un elemento sintonizador, independientemente del orden del filtro. Este filtro, basado en cavidades, es capaz de mantener un alto rendimiento en todo el rango de sintonización, manteniendo siempre constante el ancho de banda absoluto y bajas pérdidas. Para demostrar el comportamiento real del filtro, se fabrica un prototipo de 4º orden con un ancho de banda relativo del 4% en todo el rango, consiguiéndose un rango de sintonización del 25%.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Anglès
Titulació: Enginyeria de Telecomunicació / Telecommunication Engineering [4313797]
Pla d'estudis: Màster Universitari en Enginyeria de Telecomunicació / Telecommunication Engineering [1170]
Document: Treball de fi de postgrau



71 p, 10.3 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Enginyeria. TFM

 Registre creat el 2022-06-02, darrera modificació el 2022-06-05



   Favorit i Compartir