Scopus: 1 citas, Google Scholar: citas
El cadirat coral de Santa Maria d'Agramunt : història, dispersió i darreres troballes
Roonthiva, Voravit (Universitat Rovira i Virgili. Departament d'Història i Història de l'Art)

Título variante: The choir stall of the church of Santa Maria d'Agramunt : history, dispersion and latest findings
Título variante: La sillería coral de Santa María de Agramunt : historia, dispersión y últimos hallazgos
Fecha: 2022
Resumen: El cadirat de Santa Maria d'Agramunt és un moble que va desaparèixer, parcialment, a partir de 1953. En aquest treball es presenta les darreres troballes dels elements que van sortir de l'església, la fortuna que van tenir i les localitzacions actuals. També s'hi fa una descripció de la topografia i la morfologia del moble abans de ser desmantellat, mitjançant l'anàlisi de l'estructura, la construcció, l'estil i les fonts a través d'un estudi comparatiu amb altres conjunts. D'aquesta manera, s'ha pogut vincular el cadirat de Santa Maria d'Agramunt amb el també desaparegut conjunt de l'església de Sant Joan de les Abadesses.
Resumen: The choir stall in the church of Santa Maria d'Agramunt was partially dismantled from 1953 onwards. This paper presents the latest findings regarding the elements that were removed from the church, what happened to them and where they are now. It also includes a description of the original design and materials of the item prior to its removal, based on analysis and comparative study of the structure, construction, style and sources of similar choir stalls. Consequently, it has been possible to link the choir stall of Agramunt with a similar stall, now also removed, in the church of Sant Joan de les Abadesses.
Resumen: La sillería de Santa María de Agramunt es un mueble que desapareció, parcialmente, a partir de 1953. En este trabajo se presentan los últimos hallazgos de los elementos que salieron de la iglesia, la fortuna que tuvieron y las localizaciones actuales. También se hace una descripción de la topografía y la morfología del mueble antes de ser desmantelado, mediante el análisis de la estructura, la construcción, el estilo y las fuentes, en un estudio comparativo con otros conjuntos. De este modo, se ha podido vincular la sillería de Santa María de Agramunt con el también desaparecido conjunto de la iglesia de Sant Joan de les Abadesses.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català
Documento: Article ; recerca ; Versió publicada
Materia: Cadirat ; Gòtic ; Renaixement ; Moble ; Cor ; Fusteria ; Escultura ; Choir stall ; Gothic ; Renaissance ; Furniture ; Choir ; Carpentry ; Sculpture ; Sillería ; Gótico ; Renacimiento ; Mueble ; Coro ; Carpintería
Publicado en: Locus amoenus, Vol. 20 (2022) , p. 73-91 (Articles) , ISSN 2014-8798

Adreça original: https://revistes.uab.cat/locus/article/view/v20-roonthiva
DOI: 10.5565/rev/locus.457


20 p, 32.1 MB

El registro aparece en las colecciones:
Artículos > Artículos publicados > Locus amoenus
Artículos > Artículos de investigación

 Registro creado el 2022-12-23, última modificación el 2023-10-22



   Favorit i Compartir