Web of Science: 39 cites, Scopus: 46 cites, Google Scholar: cites
Mechanically recovered poultry meat sausages manufactured with high hydrostatic pressure
Yuste Puigvert, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Mor-Mur i Francesch, Montserrat (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Capellas Puig, Marta (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Guamis López, Buenaventura (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Pla Soler, Reyes (M. Teresa Reyes) (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)

Data: 1999
Resum: The effect of high pressure processing at high temperature on texture and color of frankfurter-type sausages made with different contents of mechanically recovered poultry meat (MRPM) was evaluated and compared with that of a standard cooking process. Five types of sausages containing 100, 75, 50, 25, and 0% MRPM and 0, 25, 50, 75, and 100% of minced pork meat (MPM), respectively, were manufactured. They were pressurized at 500 MPa for 30 min at 50, 60, 70, and 75 C or cooked at 75 C for 30 min. Pressure-treated sausages were less springy and firm, but more cohesive. Moreover, color of pressurized sausages was lighter and more yellow than that of conventionally cooked sausages. Addition of MPM increased cohesiveness, hardness, and force at 80% compression. Minced pork meat also caused the appearance of sausages to be lighter, less red, and less yellow. Cooked sausages made with MRPM can have an attractive appearance and texture via high pressure processing.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Anglès
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Publicat a: Poultry Science, Vol. 78 Núm. 6 (june 1999) , p. 914-921, ISSN 1525-3171

DOI: 10.1093/ps/78.6.914


8 p, 130.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles de recerca
Articles > Articles publicats

 Registre creat el 2023-04-20, darrera modificació el 2023-05-07



   Favorit i Compartir