Web of Science: 72 cites, Scopus: 92 cites, Google Scholar: cites,
Populations of aerobic mesophils and inoculated E. coli during storage of fresh goat's milk cheese treated with high pressure
Capellas Puig, Marta (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Mor-Mur i Francesch, Montserrat (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Sendra Nadal, Esther (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Pla Soler, Reyes (M. Teresa Reyes) (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Guamis López, Buenaventura (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)

Data: 1996
Resum: Pasteurized goat's milk inoculated with Escherichia coli 405 CECT was manufactured into cheese containing 10 CFU/g. The fresh cheese was treated by combinations of pressure (400, 450, and 500 MPa), temperature (2, 10, and 25°C) and time (5, 10, and 15 min). Once treated, cheeses were stored at 2 to 4°C. Counts of surviving Escherichia coli and aerobic mesophilic bacteria were determined 1, 15, 30, and 60 days after treatment. No colonies of surviving E. coli were detected 1 day after pressurization, except in samples treated for 5 min at 25°C at pressures of 400 and 450 MPa. No surviving E. coli were detected at 15, 30, or 60 days in any case. Aerobic mesophilic bacteria counts after treatment were between 2 and 3 log CFU/g in most cases and only a slight increase during refrigerated storage could be detected in samples treated at 400 MPa.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Anglès
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: High hydrostatic pressure ; Escherichia coli ; Mesophilic bacteria ; Fresh cheese
Publicat a: Journal of Food Protection, Vol. 59 Núm. 6 (1996) , p. 582-587, ISSN 0362-028X

DOI: 10.4315/0362-028X-59.6.582
PMID: 31159018


6 p, 851.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles de recerca
Articles > Articles publicats

 Registre creat el 2023-04-20, darrera modificació el 2023-11-12



   Favorit i Compartir