Estadística [103240]
Nicolau i Reig, Marcel
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Títol variant: Statistics
Data: 2023-24
Resum: Contextualització: Es tracta d'una assignatura bàsica, de tipus instrumental, que introdueix en els estudis del grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments les eines probabilístiques i estadístiques bàsiques per tal d'analitzar dades provinents d'experiments, incidint en la seva correcta utilització i en la interpretació dels resultats. Aquestes eines es faran servir a altres matèries del grau i resulten fonamentals per a la capacitació del futur graduat per a l'exercici de la seva professió. Juntament amb l'assignatura Matemàtiques, aquesta es caracteritza perquè a més dels seus continguts propis, ajuda els alumnes a desenvolupar el rigor científic i el pensament lògic. D'altra banda, aquesta assignatura és prerequisit indispensable per a l'assignatura de quart curs: Disseny d'Experiments, que no cal dir la importància que té en uns estudis experimentals. Objectius formatius de l'assignatura: es pretén que l'alumne. . . 1 Objectius formatius de l'assignatura: es pretén que l'alumne. . . 1) sigui capaç d'utilitzar amb fluïdesa el llenguatge propi de la probabilitat i de l'estadística que es fa servir a la Ciència i la Tecnologia dels Aliments. 2) aprengui a explorar amb mètodes descriptius diversos conjunts de dades, resultants de la realització d'experiments. 3) sigui capaç de plantejar el model probabilístic més adequat en diferents situacions, i sàpiga fer servir les propietats de la probabilitat per calcular la probabilitat dels esdeveniments que interessin. 4) conegui i entengui el concepte de variable aleatòria, conegui els exemples clàssics de variable aleatòria i en quines situacions es fan servir per a la modelització. 5) aprengui a utilitzar els mètodes de la Inferència Estadística (Intervals de confiança i Tests d'hipòtesis) per poder arribar a conclusions sobre una població a partir de la informació parcial continguda a una mostra. 6) conegui eines informàtiques (programari adequat) pel tractament estadístic de dades. 7) desenvolupi un esperit crític a l'hora d'enfrontar-se amb els problemes que haurà de resoldre, tant en el moment del seu planteig i resolució, com en el moment de extreure'n conclusions i prendre decisions.
Resum: Context: This is a basic course,introducing the tools of probability theory and statistics. Together with the course in mathematics, it also helps students develop scientific rigour and logical thinking. Objectives: 1) fluency in the language of probability and statistics. 2) familiarity with descriptive methods in connection with data sets resulting from experiments. 3) ability to choose models approriately. 1 4) familliarity with the concept of random variable, the basic distributions, and which situations they serve. 5) methods of statistical inference. 6) statistics software. 7) critical spirit when faced with problems, modelling, conclusions, and decision making.
Resum: Contextualización: Se trata de una asignatura básica, de tipo instrumental, que introduce en los estudios del grado en Ciencia y Tecnología de los Alimentos las herramientas probabilísticas y estadísticas básicas para analizar datos provenientes de experimentos, incidiendo en su correcta utilización y en la interpretación de los resultados. Estas herramientas se utilizarán en otras materias del grado y resultan fundamentales para la capacitación del futuro graduado para el ejercicio de su profesión. Junto con la asignatura Matemáticas, esta se caracteriza porque además de sus contenidos propios, ayuda a los alumnos a desarrollar el rigor científico y el pensamiento lógico. Por otra parte, esta asignatura es prerrequisito indispensable para la asignatura de cuarto curso: Diseño de Experimentos, que no hay que decir la importancia que tiene en unos estudios experimentales. Objetivos formativos de la asignatura: se pretende que el alumno . . . 1 Objetivos formativos de la asignatura: se pretende que el alumno . . . 1) sea capaz de utilizar con fluidez el lenguaje propio de la probabilidad y de la estadística que se utiliza en la Ciencia y la Tecnología de los Alimentos. 2) aprenda a explorar, con métodos descriptivos, conjuntos de datos resultantes de la realización de experimentos. 3) sea capaz de plantear el modelo probabilístico más adecuado en diferentes situaciones, y sepa utilizar las propiedades de la probabilidad para calcular la probabilidad de los eventos que interesen. 4) conozca y entienda el concepto de variable aleatoria, conozca los ejemplos clásicos de variable aleatoria y en qué situaciones se utilizan para el modelado. 5) aprenda a utilizar los métodos de la Inferencia Estadística (Intervalos de confianza y Tests de hipótesis) para poder llegar a conclusiones sobre una población a partir de la información parcial contenida en una muestra. 6) conozca herramientas informáticas (software adecuado) para el tratamiento estadístico de datos. 7) desarrolle un espíritu crítico a la hora de enfrentarse con los problemas que deberá resolver, tanto en el momento de su planteamiento y resolución, como en el momento de extraer conclusiones y tomar decisiones.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Ciència i Tecnologia dels Aliments [2501925]
Pla d'estudis: Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
5 p, 105.4 KB

Anglès
4 p, 101.1 KB

Castellà
6 p, 105.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2023-07-01, darrera modificació el 2023-11-17



   Favorit i Compartir