Anàlisi i Control de Qualitat dels Aliments [103245]
Trujillo Mesa, Antonio Jose
Ferragut, Victoria
Hernandez Herrero, Maria Manuela
Mor-Mur i Francesch, Montserrat
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Títol variant: Food Analysis and Quality Control
Títol variant: Análisis y Control de Calidad de los Alimentos
Data: 2023-24
Resum: L'assignatura d'Anàlisi i Control de Qualitat dels Aliments està estretament relacionada amb Sistemes de Qualitat i Eines de Gestió Mediambiental que també pertany a la matèria Gestió de la Qualitat. Aquesta assignatura té com a finalitat proporcionar a l'estudiant els fonaments i els coneixements necessaris per la selecció dels paràmetres de qualitat dels aliments i de les tècniques analítiques per aplicar al control de qualitat dels aliments incloent les anàlisis físico-químiques, microbiològiques i sensorials. Per això és molt important que coneguin la composició i característiques del aliments, així com diferents aspectes de la química dels aliments relacionats amb la transformació, conservació i emmagatzematge dels aliments, coneixements que estan recollits a les assignatures de Productes Alimentosos i de Química dels Aliments. Objectius de l'assignatura: Introduir l'estudiant en els conceptes bàsics d'Anàlisi i Control de Qualitat dels Aliments. Conèixer les anàlisis físiques, químiques i sensorials més importants emprades en el control de qualitat dels aliments i entendre el seu fonament. Conèixer i ser capaç d'associar els diferents tipus d'anàlisis a realitzar en els aliments (fisicoquímiques, 1 Conèixer i ser capaç d'associar els diferents tipus d'anàlisis a realitzar en els aliments (fisicoquímiques, microbiològiques i sensorials) en base a les seves característiques particulars, de composició i de conservació. Ser capaç de seleccionar les tècniques analítiques més adients per al control de qualitat dels aliments en base als diferents mètodes estudiats, les necessitats de la indústria i/o l'administració. Saber interpretar el significat dels resultats obtinguts en les anàlisis realitzades.
Resum: The subject of Analysis and Quality Control of Foods is closely related to Quality Systems and Environmental Management Tools that also belongs to the subject Quality Management. The purpose of this course is to provide students with the necessary basis and knowledge for the selection of food quality parameters and analytical techniques to apply to food quality control, including physico-chemical, microbiological and sensory analysis. In this sense, it is very important that they know the composition and characteristics of food, as well as different aspects of food chemistry related to the transformation, conservation and storage of food, knowledge that are collected in the subjects of Food Products and Food Chemistry. Objectives of the subject: To introduce the student to the basic concepts of Analysis and Control Quality of Foods. To know the most important physical, chemical and sensory analysis used in food quality control and understand its basis. To know and be able to associate the different types of analysis to be carried out in foods 1 To know and be able to associate the different types of analysis to be carried out in foods (physicochemical, microbiological and sensory) based on their particular characteristics, composition and preservation. To be able to select the most appropriate analytical techniques for quality control of food according to the different methods studied, the needs of the industry and/or administration. To know how to interpret the meaning of the results obtained in the analysis carried out.
Resum: La asignatura de Análisis y Control de Calidad de los Alimentos está estrechamente relacionada con Sistemas de Calidad y Herramientas de Gestión Medioambiental que también pertenece a la materia Gestión de la Calidad. Esta asignatura tiene como finalidad proporcionar al estudiante los fundamentos y los conocimientos necesarios para la selección de los parámetros de calidad de los alimentos y de las técnicas analíticas para aplicar al control de calidad de los alimentos incluyendo los análisis físico-químicos, microbiológicos y sensoriales. Por eso es muy importante que conozcan la composición y características de los alimentos, así como diferentes aspectos de la química de los alimentos relacionados con la transformación, conservación y almacenamiento de los alimentos, conocimientos que están recogidos a las asignaturas de Productos Alimenticios y de Química de los Alimentos. Objetivos de la asignatura: Introducir al estudiante en los conceptos básicos de Análisis y Control de Calidad de los Alimentos. Conocer los análisis físicos, químicos y sensoriales más importantes empleados en el control de calidad de los alimentos y entender su fundamento. Conocer y ser capaz de asociar los diferentes tipos de análisis a realizar en los alimentos 1 Conocer y ser capaz de asociar los diferentes tipos de análisis a realizar en los alimentos (fisicoquímicos, microbiológicos y sensoriales) en base a sus características particulares, de composición y de conservación. Ser capaz de seleccionar las técnicas analíticas más adecuadas para el control de calidad de los alimentos en base a los diferentes métodos estudiados, las necesidades de la industria y/o la administración. Saber interpretar el significado de los resultados obtenidos en los análisis realizados.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Ciència i Tecnologia dels Aliments [2501925]
Pla d'estudis: Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
8 p, 125.5 KB

Anglès
8 p, 124.2 KB

Castellà
8 p, 124.8 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2023-07-01, darrera modificació el 2024-04-03



   Favorit i Compartir