Tecnologia dels Aliments [102610]
Capellas Puig, Marta
Mor-Mur i Francesch, Montserrat
Aguilar Puig, Nuria
Castillo Zambudio, Manuel
Perez Playa, Bernat
Prat Castellà, Jaume
Bosch Llopart, Joan Pere
Juan Godoy, Bibiana
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Títol variant: Food Technology
Títol variant: Tecnología de los Alimentos
Data: 2023-24
Resum: La matèria Ciència i Tecnologia dels Aliments, que s'imparteix en el 2n curs del Grau, aporta una part de les competències específiques que s'han d'adquirir durant la formació ja que, segons l'Ordre ECI/333/2008 de 13 de febrer per la qual s'estableixen els requisits per la verificació dels títols universitaris oficials que habiliten per l'exercici de la professió, la primera competència que les persones graduades en Veterinària han d'haver adquirit és el control de la higiene, la inspecció i la tecnologia de la producció i elaboració d'aliments de consum humà des de la producció primària fins el consum. Aquesta matèria està formada per dues assignatures. En el primer semestre s'estudia la Ciència dels Aliments, en la que l'estudiant ha d'adquirir els coneixements, teòrics i pràctics, sobre les característiques, composició i alteració dels aliments de consum humà. En el segon semestre s'estudia la Tecnologia dels 1 composició i alteració dels aliments de consum humà. En el segon semestre s'estudia la Tecnologia dels Aliments, en la que s'adquireixen els fonaments i principis de les tecnologies que s'usen per l'obtenció d'aliments sans i segurs. Objectius formatius Al finalitzar l'assignatura de Tecnologia dels Aliments, l'estudiantat serà capaç de: - Descriure les operacions bàsiques aplicades a les indústries alimentàries. - Establir els diagrames de flux propis de la indústria alimentària. - Descriure els principals processos de transformació i/o conservació dels aliments, les conseqüències que tenen sobre els compostos alimentaris i les primeres matèries i els paràmetres de control. - Identificar les característiques principals de les indústries alimentàries derivades de primeres matèries d'origen animal.
Resum: The subject (materia) Food Science and Technology, which is taught in the 2nd year of the degree, provides a part of the specific competences that veterinarians must acquire during their training according to Order ECI /333/2008 which establishes the requirements for the verification of official university degrees that qualify for the exercise of the Veterinary profession. The first competence that the graduates in Veterinary Medicine must 1 the exercise of the Veterinary profession. The first competence that the graduates in Veterinary Medicine must have acquired is the control of the hygiene, the inspection, and the technology of the production and elaboration of foods for human consumption, from the primary production to the consumer. The contents of Food Science and Technology is made up of two courses. Food Science in the first semester, in which the student must acquire the knowledge, theoretical and practical, about the characteristics, composition and alteration of foodstuffs for human consumption. And Food Technology in the second semester, in which the student acquires the foundations and principles of the technologies used to obtain healthy and safe foods. Training objectives At the end of the subject of Food Technology, students will be able to: - Describe basic operations applied to food industries. - Establish flow diagrams typical of the food industry. - Describe the main process of transformation and / or conservation of foods, the consequences they have on the - Identify the main characteristics of food industries derived from raw materials of animal origin.
Resum: La materia Ciencia y Tecnología de los Alimentos, que se imparte en el 2º curso del Grado, aporta una parte de las competencias específicas que se deben adquirir durante la formación, ya que, según la Orden ECI / 333/2008 de 13 de febrero por la que se establecen los requisitos para la verificación de los títulos universitarios oficiales que habiliten para el ejercicio de la profesión, la primera competencia que las personas graduadas en Veterinaria deben haber adquirido es el control de la higiene, la inspección y la tecnología de la producción y elaboración de alimentos de consumo humano desde la producción primaria hasta el consumo. La Materia "Tecnoloía de los alimentos" está formada por dos asignaturas. En el primer semestre se estudia la Ciencia de los Alimentos, en la que el estudiantado debe adquirir los conocimientos, teóricos y prácticos, sobre las características, composición y alteración de los alimentos de consumo humano. En el segundo 1 sobre las características, composición y alteración de los alimentos de consumo humano. En el segundo semestre se estudia la Tecnología de los Alimentos, en la que se adquieren los fundamentos y principios de las tecnologías que se usan para la obtención de alimentos sanos y seguros. Objetivos formativos. Al finalizar la asignatura de Tecnología de los Alimentos, el estudiantado será capaz de: - Describir las operaciones básicas aplicadas a las industrias alimentarias. - Establecer los diagramas de flujo propios de la industria alimentaria. - Describir los principales procesos de transformación y / o conservación de los alimentos, las consecuencias que tienen sobre los compuestos alimenticios y las materias primas y los parámetros de control. - Identificar las características principales de las industrias alimentarias derivadas de materias primas de origen animal.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Veterinària [2502445]
Pla d'estudis: Grau en Veterinària [955]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
6 p, 109.8 KB

Anglès
7 p, 110.3 KB

Castellà
7 p, 110.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2023-07-14, darrera modificació el 2024-04-03



   Favorit i Compartir