Mètodes de Processament d'Aliments II [103556]
Castillo Zambudio, Manuel
Capellas Puig, Marta
Trujillo Mesa, Antonio Jose
Yuste Puigvert, Josep
Zamora Viladomiu, Anna
Saldo Periago, Jordi
Moral Vico, Antonio Javier
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Títol variant: Food Processing Methods II
Títol variant: Métodos de Procesamiento de Alimentos II
Data: 2023-24
Resum: L'assignatura de tercer curs "Mètodes de Processament D'Aliments II" s'imparteix en el segon semestre del grau de Ciència i Tecnologia dels Aliments de la UAB. L'objectiu formatiu general de l'assignatura és proporcionar a l'alumne les capacitats transversals i específiques dels aspectes teòrics de diferents processos tecnològics emprats habitualment a la indústria alimentària, amb la finalitat de conservar i transformar els aliments, sense entrar a detallar el processament d'aliments en concret, ja que aquest estudi es realitza, amb major grau d'aprofundiment, en les assignatures 1 d'aliments en concret, ja que aquest estudi es realitza, amb major grau d'aprofundiment, en les assignatures optatives de quart curs que es refereixen a les tecnologies de primeres matèries específiques. D'altra banda, l'ensenyament d'aquesta assignatura també es centrarà en els aspectes industrials dels processos, ja que altres matèries com "Fonaments de Processos" i "Operacions Bàsiques", ambdues impartides durant el segon curs, ja cobreixen àmpliament els coneixements bàsics relacionats amb aquests. Cal ressaltar que aquesta assignatura es una continuació del contingut teòric presentat en l'assignatura "Mètodes de Processament d'Aliments I" que s'imparteix durant el primer semestre del tercer curs i que els aspectes pràctics s'aborden en l'assignatura del segon semestre de tercer curs titulada "Pràctiques de Planta Pilot". Així, "Mètodes de Processament d'Aliments II" constitueix una assignatura integradora dels coneixements adquirits anteriorment, amb l'objectiu fonamental de completar aquests coneixements aprofundint en els aspectes teòrics de processos industrials. Els objectius específics de l'assignatura són: 1. Identificar les propietats dels aliments importants pel seu processat. 2. Conèixer i comprendre les operacions de processament d'aliments i identificar les operacions unitàries involucrades. 3. Diferenciar la finalitat de les diferents operacions de processat. 4. Identificar, comprendre i descriure les instal·lacions i equips de processament i els seus principis de funcionament. 5. Comparar els processos de transformació i conservació i saber seleccionar el més adequat en cada situació. 6. Comparar, seleccionar, controlar i optimitzar les operacions de processat, independentment de la complexitat d'aquestes. 7. Conèixer l'efecte dels processos de transformació i conservació sobre la qualitat nutricional i organolèptica dels aliments. Aplicar els coneixements sobre el processament d'aliments per assegurar la qualitat i la seguretat dels productes de la forma més respectuosa possible amb el medi ambient.
Resum: The third year course "Food Processing II" is taught in the second semester of the UAB degree of Food Science and Technology. The general training objective is to provide the student with the transversal and specific capacities of the theoretical aspects of different technological processes commonly used in the food industry, in order to preserve and transform foods, without entering into detailed processing of foods specifically, since this study is carried out, with a greater degree of deepening, in the fourth year optional course that refer to the technologies 1 carried out, with a greater degree of deepening, in the fourth year optional course that refer to the technologies of specific raw materials. On the other hand, teaching of this course will also focus on the industrial aspects of food processing, since other courses such as "Fundamentals of Processing" and "Unit Operations", both taught during the second year, already broadly cover the basic knowledge related to food processing. It should be emphasized that this subject is a continuation of the theoretical content presented in the subject "Food Processing I" that is taught during the first semester of the third course and that the practical aspects are addressed in the course of the second semester of the third degree year entitled "Pilot Plant Practicals". Thus, "Food Processing II" is an integrative course of the previously acquired knowledge, with the fundamental objective of completing this knowledge by deepening the theoretical aspects of industrial processes. The specific objectives of the course are to: 1. Identify those properties that are important for food processing. 2. Understand food processing operations and identify the unit operations involved. 3. Differentiate the purpose of the different processing operations. 4. Identify, understand and describe the processing facilities and equipment and its operating principles. 5. Compare the transformation and preservation processes typically applied to food and know how to select the most appropriate process under each situation. 6. Compare, select, control and optimize the processing operations, regardless of their complexity. 7. Know the effect of transformation and preservation processes on the nutritional and organoleptic quality of food. Apply knowledge about food processing to ensure the quality and safety of products in the most respectful way possible with the environment.
Resum: La asignatura de tercer curso "Métodos de Procesamiento de Alimentos II" se imparte en el segundo semestre del grado de Ciencia y Tecnología de los Alimentos de la UAB. El objetivo formativo general de la asignatura es proporcionar al alumno las capacidades transversales y específicas de los aspectos teóricos de diferentes procesos tecnológicos empleados habitualmente en la industria alimentaria, con el fin de conservar y transformar los alimentos, sin entrar a detallar el procesado de alimentos en concreto, ya que este estudio se realiza, con mayor profundidad, en las asignaturas optativas de 1 alimentos en concreto, ya que este estudio se realiza, con mayor profundidad, en las asignaturas optativas de cuarto curso que se refieren a las tecnologías de materias primas específicas. Por otra parte, la enseñanza de esta asignatura también se centrará en los aspectos industriales de los procesos, ya que otras materias como "Fundamentos de Procesos" y "Operaciones Básicas", ambas impartidas durante el segundo curso, ya cubren ampliamente los conocimientos básicos del procesado de alimentos. Cabe resaltar que esta asignatura es una continuación del contenido teórico presentado en la asignatura "Métodos de Procesado de Alimentos I", que se imparte durante el primer semestre del tercer curso, y que los aspectos prácticos se abordan en la asignatura del segundo semestre de tercer curso titulada "Prácticas de Planta Piloto". Así, "Métodos de Procesado de Alimentos II" constituye una asignatura integradora de los conocimientos adquiridos anteriormente, con el objetivo fundamental de completar estos conocimientos, profundizando en los aspectos teóricos del procesado industrial de alimentos. Los objetivos específicos de la asignatura son: 1. Identificar las propiedades de los alimentos de importancia para su procesado. 2. Conocer y comprender las operaciones de procesado de alimentos e identificar las operaciones unitariasinvolucradas. 3. Diferenciar la finalidad de las diferentes operaciones de procesado. 4. Identificar, comprender y describir las instalaciones y equipos de procesamiento y sus principios de funcionamiento. 5. Comparar los procesos de transformación y conservación y saber seleccionar el más adecuado en cada situación. 6. Comparar, seleccionar, controlar y optimizar las operaciones de procesado, independientemente de la complejidad de estas. 7. Conocer el efecto de los procesos de transformación y conservación sobre la calidad nutricional y organoléptica de los alimentos. Aplicar los conocimientos sobre el procesamiento de alimentos para asegurar la calidad y la seguridad de los productos de la forma más respetuosa posible con el medio ambiente.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Ciència i Tecnologia dels Aliments [2501925]
Pla d'estudis: Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
7 p, 116.5 KB

Anglès
7 p, 113.7 KB

Castellà
7 p, 114.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2023-07-14, darrera modificació el 2023-09-16



   Favorit i Compartir