Tècniques Quantitatives Aplicades al Turisme [104951]
López Orozco, Tatiana
Diaz Pont, Joana
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Fundació Universitat Autònoma de Barcelona-Formació (Escola FUAB-f)

Títol variant: Quantitative Techniques Applied to Tourism
Títol variant: Técnicas Cuantitativas Aplicadas al Turismo
Data: 2023-24
Resum: Al final del curs, els estudiants podran: 1. Identificar quins tipus de variables són adequades per a l'anàlisi quantitativa a l'hoteleria i el turisme. 2. Recopilar, analitzar i representar informació quantitativa i qualitativa a les indústries d'hoteleria i el turisme 3. Considerar la importància de recopilar, analitzar i representar les dades estadístiques considerant les perspectives de gènere i sostenibilitat al sector. 4. Analitzar dades, poblacions i mostres, així com lassociació entre variables per avaluar la dimensió econòmica del sector. 5. Interpretar els resultats d'estadístiques des d'una perspectiva crítica, tenint en compte aspectes de desigualtat de gènere i sostenibilitat al sector. 6. Conèixer els conceptes i paràmetres principals de les estadístiques descriptives i establir criteris per presentar dades a nivell analític i gràfic. 7. Identificar variables relacionades amb l'hoteleria i el turisme caracteritzades per l'aleatorietat i analitzar-les fent servir tècniques probabilístiques bàsiques. 8. Implementar la inferència estadística usant hipòtesis de prova i estimació. 9. Realitzar anàlisi de sèries de temps i previsió de variables turístiques clau. 10. Establir els avantatges i els inconvenients dels diferents mètodes estadístics per a un tipus donat d'observacions. 11. Identificar les fonts clau de dades quantitatives del sector (per exemple: publicacions, enquestes, bases 1 11. Identificar les fonts clau de dades quantitatives del sector (per exemple: publicacions, enquestes, bases de dades etc. ) i saber com fer-les servir.
Resum: At the end of the course, students will be able to: 1. Identify what types of variables are appropriate for quantitative analysis in hospitality and tourism. 2. Collect, analyze and represent quantitative and qualitative information in the hotel and tourism industries 3. Consider the importance of collecting, analyzing and representing statistical data considering gender and sustainability perspectives in the sector. 4. Analyze data, populations and samples, as well as the association between variables to assess the economic dimension of the sector. 5. Interpret the results of statistics from a critical perspective, taking into account aspects of gender inequality and sustainability in the sector. 6. Know the main concepts and parameters of descriptive statistics and establish criteria for presenting data at the analytical and graphical level. 7. Identify variables related to hospitality and tourism characterized by randomness and analyze them using basic probabilistic techniques. 8. Implement statistical inference using test and estimation hypotheses. 9. Perform time series analysis and forecast key tourism variables. 10. Establish the advantages and disadvantages of different statistical methods for a given type of observations. 11. Identify key sources of quantitative data in the sector (for example: publications, surveys, databases, 1 11. Identify key sources of quantitative data in the sector (for example: publications, surveys, databases, etc. ) and know how to use them.
Resum: Al final del curso, los estudiantes podrán: 1. Identificar qué tipos de variables son adecuadas para el análisis cuantitativo en la hotelería y el turismo. 2. Recopilar, analizar y representar información cuantitativa y cualitativa en las industrias de hotelería y el turismo 3. Considerar la importancia de recopilar, analizar y representar los datos estadísticos considerando las perspectivas de género y sostenibilidad en el sector. 4. Analizar datos, poblaciones y muestras, así como la asociación entre variables para evaluar la dimensión económica del sector. 5. Interpretar los resultados de estadísticas desde una perspectiva crítica, teniendo en cuenta aspectos de desigualdad de género y sostenibilidad en el sector. 6. Conocer los conceptos y parámetros principales de las estadísticas descriptivas y establecer criterios para presentar datos a nivel analítico y gráfico. 7. Identificar variables relacionadas con la hotelería y el turismo caracterizadas por la aleatoriedad y analizarlas utilizando técnicas probabilísticas básicas. 8. Implementar la inferencia estadística usando hipótesis de prueba y estimación. 9. Realizar análisis de series de tiempo y previsión de variables turísticas clave. 10. Establecer las ventajas y desventajas de los diferentes métodos estadísticos para un tipo dado de observaciones. 11. Identificar las fuentes clave de datos cuantitativos el sector (por ejemplo: publicaciones, encuestas, 1 11. Identificar las fuentes clave de datos cuantitativos el sector (por ejemplo: publicaciones, encuestas, bases de datos etc. ) y saber cómo usarlos.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Turisme [2500894]
Pla d'estudis: Grau en Turisme [1345] ; Grau en Turisme [820]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
5 p, 105.8 KB

Anglès
5 p, 105.2 KB

Castellà
5 p, 105.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2023-07-14, darrera modificació el 2024-02-10



   Favorit i Compartir