Aplicació Multidisciplinària d'Una Sola Salut en les Zoonosis Transmeses per Aliments i la Seguretat Alimentària [43759]
Roig Sagues, Artur Xavier
Calvo Torras, Ma. de los Ángeles
López Sabater, Emilio-Ignacio
Ripollés Àvila, Carolina
Accensi Alemany, Francesc
Garrido Castañe, Ignasi
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Títol variant: Multidisciplinary Application of One Health in Food-Borne Zoonoses and Food Safety and Security
Títol variant: Aplicación Multidisciplinar de Una Sola Salud en las Zoonosis Transmitidas por Alimentos y la Seguridad Alimentaria
Data: 2023-24
Resum: El principal objectiu d'aquest mòdul és que l'estudiant sàpiga realitzar una avaluació del risc dels agents zoonoticos, i d'altres agents patògens, transmesos pels aliments. Seguint la base de l'anàlisi del risc en els seus tres components: avaluació, gestió i comunicació, en les diferents sessions teoricopràctiques s'identificaran els principals agents zoonòtics que es transmeten a l'home pel consum d'aliments, analitzant quins són els seus reservoris, les vies més probables de contaminació i la seva incidència en els diferents 1 quins són els seus reservoris, les vies més probables de contaminació i la seva incidència en els diferents tipus d'aliments. Es descriuran també les principals polítiques desenvolupades a Espanya, Europa i a nivell mundial per garantir la seguretat alimentària, especialment pel que fa al control de la incidència de les malalties de transmissió alimentària causades per agents zoonòtics. Amb la finalitat de poder realitzar avaluacions del risc, tant des de la perspectiva dels organismes de gestió de la salut pública com des de la perspectiva de la indústria alimentària, s'avaluaran els factors que afecten la supervivència i evolució dels agents zoonòtics durant el processat i conservació dels aliments, així com a la seva estabilitat microbiològica.
Resum: The main objective of this module is that students were able to perform the risk assessment of the presence of zoonotic agents, and other pathogens, in foodstufs. Following the basis of risk analysis in its three components: evaluation, management and communication, the theoretical-practical sessions will introduce the main zoonotic agents that are foodborne, analyzing what are their reservoirs, most likely ways of contamination and its incidence in different types of food. The main policies developed in Spain, Europe and worldwide to guarantee food safety will be also described, especially in relation to the control of the incidence of foodborne diseases caused by zoonotic agents. In order to perform risk assessments, both from the perspective of public health management agencies and from the perspective of the food industry, factors that affect the survival and 1 health management agencies and from the perspective of the food industry, factors that affect the survival and evolution of zoonotic agents during food processing will be also evaluated.
Resum: El principal objetivo de este módulo es que el estudiante sepa realizar una evaluación del riesgo de los agentes zoonoticos, y de otros agentes patógenos, trasmitidos por los alimentos. Siguiendo la base del analisis del riesgo en sus tres componentes: evaluación, gestion y comunicación, en las diferentes sesiones teórico-prácticas se identificarán los principales agentes zoonóticos que se transmiten al hombre por el consumo de alimentos, analizando cuáles son sus reservorios, las vías más probables de contaminación y su incidencia en los distintos tipos de alimentos. Se describirán también las principales políticas desarrolladas en 1 incidencia en los distintos tipos de alimentos. Se describirán también las principales políticas desarrolladas en España, Europa y a nivel mundial para garantizar la seguridad alimentaria, especialmente en lo referente al control de la incidencia de las enfermedades de transmisión alimentaria causadas por agentes zoonóticos. Con la finalidad de poder realizar evaluaciones del riesgo, tanto desde la perspectiva de los organismos de gestión de la salud pública como desde la perspectiva de la industria alimentaria, se evaluarán los factores que afectan a la supervivencia y evolución de los agentes zoonóticos durante el procesado y conservación de los alimentos, así como a su estabilidad microbiológica.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Zoonosi i Una Sola Salut (One Health) [4315915]
Pla d'estudis: Màster Universitari en Zoonosi i Una Sola Salut (One Health) [1460]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
5 p, 107.9 KB

Anglès
5 p, 106.7 KB

Castellà
5 p, 107.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2023-07-21, darrera modificació el 2023-09-28



   Favorit i Compartir