Disseny Escènic [44818]
Jane Llige, Jordi
Ramon Graells, Antoni
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Títol variant: Stage Design
Títol variant: Diseño Escénico
Data: 2023-24
Resum: En aquesta assignatura es plantegen qüestions metodològiques específiques per a abordar i potenciar l'anàlisi de les produccions escèniques des del disseny escènic: espais teatrals, disseny de personatge/vestuari i el dispositiu escenogràfic. L'objectiu primordial és que els estudiants comprenguin la metodologia de recerca del disseny escènic (l'espai, el personatge i la llum) segons l'objecte d'estudi i el seu marc conceptual de la proposta escènica. La metodologia permet canalitzar eficaçment els processos de recerca i segons l'objecte d'estudi és necessari adaptar les metodologies de recerca. El primer bloc presenta una sèrie de consideracions històric- teòriques sobre el disseny escènic i planteja abordar diferents enfocaments metodològics per a la seva recerca. 1 El segon bloc estudia el sentit del terme "lloc teatral", considerant que comprèn des de l'espai escènic a la ciutat i el territori, passant per l'arquitectura. El panorama que descriuen les lliçons descriu una espècie de "topologia escènica". Finalment, el tercer bloc es planteja abordar el disseny del vestuari escènic i la creació del personatge des d'un enfocament analític que contempli la seva dimensió conceptual, dramatúrgica i plàstic-escènica.
Resum: This subject raises specific methodological questions to address and enhance the analysis of stage productions from stage design: theatrical spaces, character/vantage design and the stage device. The primary objective is for students to understand the research methodology of stage design (space, character, and light) according to the object of study and its conceptual framework of the stage proposal. The methodology allows research processes to be channeled effectively, and according to the subject of the study, it is necessary to adapt research methodologies. The first block presents a series of historical-theoretical considerations about stage design and plans to address different methodological approaches to their research. 1 The second block studied the meaning of the term "theatrical site", considering that it comprises the scenic space in the city and the territory, going through architecture. The panorama describing the lessons describes a kind of "scenic topology". Finally, the third block aims to address the design of stage costumes and character creation from an analytical approach that looks at their conceptual, dramatical and plastic-scenic dimension.
Resum: En esta asignatura se plantean cuestiones metodológicas específicas para abordar y potenciar el análisis de las producciones escénicas desde el diseño escénico: espacios teatrales, diseño de personaje/vestuario y el dispositivo escenográfico. El objetivo primordial es que los estudiantes comprendan la metodología de investigación del diseño escénico (el espacio, el personaje y la luz) según el objeto de estudio y su marco conceptual de la propuesta escénica. La metodología permite canalizar eficazmente los procesos de investigación y según el objeto de estudio es necesario adaptar las metodologías de investigación. El primer bloque presenta una serie de consideraciones teóricas sobre la escenografía (concepto que recoge el conjunto de las estrategias del diseño escénico) y plantea los distintos enfoques metodológicos para su investigación. 1 El segundo bloque estudia el sentido y el ámbito del término "lugar teatral". Repasa los textos que han entendido la historia del teatro como la historia del espacio, profundizando en algunas obras fundamentales del tiempo de las revoluciones teatrales del siglo XX. Finalmente, también se plantea abordar el diseño del vestuario escénico y la creación del personaje desde un enfoque analítico que contemple su dimensión conceptual, dramatúrgica y plástico-escénica.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Estudis Teatrals [4318300]
Pla d'estudis: Màster Universitari en Estudis Teatrals [1538]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
7 p, 113.5 KB

Anglès
7 p, 111.9 KB

Castellà
7 p, 113.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2023-07-28, darrera modificació el 2023-09-16



   Favorit i Compartir