Google Scholar: cites
Pausas en la lectura de textos expresivos : métricas de evaluación
Estebas-Vilaplana, Eva (Universidad Nacional de Educación a Distancia (Espanya))
Garrido Almiñana, Juan María (Universidad Nacional de Educación a Distancia (Espanya))
Machuca Ayuso, María Jesús (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Filologia Espanyola)

Títol variant: Pauses in reading expressive texts : evaluation metrics
Títol variant: Pauses en la lectura de textos expressius : mètriques d'avaluació
Títol variant: Les pauses dans la lecture de textes expressifs : métriques d'évaluation
Data: 2023
Resum: El desarrollo de las competencias de expresión oral es uno de los objetivos que se establecen en el currículo oficial de lengua española para los dos cursos de Bachillerato en España. Sin embargo, estas competencias, entre las que se incluye la lectura en voz alta de textos, carecen de valores de referencia que ayuden al docente a evaluarlas. El uso de las pausas en la lectura del texto es importante para su comprensión, por lo que el objetivo de este trabajo es proporcionar unas métricas de referencia para determinar la corrección o incorrección del empleo de tales pausas en la lectura. Se han analizado siete estudiantes de bachillerato y estas producciones han sido evaluadas por cinco jueces profesores de bachillerato. Los resultados indican que el número de pausas y su posición en relación con los signos de puntuación son parámetros importantes para que los evaluadores, desde el punto de vista perceptivo, consideren no adecuados el uso que hacen de ellas algunos lectores.
Resum: El desenvolupament de les competències d'expressió oral és un dels objectius que s'estableixen en el currículum oficial de llengua espanyola per als dos cursos de Batxillerat a Espanya. No obstant això, aquestes competències, entre les quals s'inclou la lectura en veu alta de textos, manquen de valors de referència que ajudin el docent a avaluar-les. L'ús de les pauses és important per a la comprensió d'un text llegit i, per aquest motiu, l'objectiu del present treball és proporcionar unes mètriques de referència per a determinar si en la lectura de textos s'han emprat les pauses d'una manera correcta o incorrecta. S'han analitzat set estudiants de batxillerat i les seves produccions han estat avaluades per cinc jutges professors de batxillerat. Els resultats indiquen que el nombre de pauses i la seva posició en relació amb el signes de puntuació són paràmetres importants que fan que els avaluadors, en realitzar una valoració perceptiva, considerin que alguns lectors no empren adequadament les pauses.
Resum: The development of oral expression skills is one of the aims established in the official Spanish language curriculum for the two years of high school in Spain. However, these competences, including reading aloud texts, lack reference values to assist teachers in their evaluation. The use of pauses in texts reading is crucial for comprehension, and thus, the objective of this study is to provide reference metrics to determine the correctness or incorrectness of the use of pauses during reading. Seven high school students have been analyzed, and their performances have been assessed by five high school teachers. The results indicate that the number of pauses and their position in relation to punctuation marks are important parameters for evaluators to perceive the inappropriate use of pauses made by some readers.
Resum: Le développement des compétences en expression orale est l'un des objectifs établis dans le programme officiel de langue espagnole pour les deux années de Baccalauréat en Espagne. Cependant, ces compétences, y compris la lecture à haute voix de textes, manquent de valeurs de référence pour aider l'enseignant à les évaluer. L'utilisation des pauses lors de la lecture du texte est importante pour la compréhension, c'est pourquoi l'objectif de ce travail est de fournir des métriques de référence pour déterminer la correction ou l'incorrection de l'utilisation des pauses lors de la lecture. Sept élèves de baccalauréat ont été analysés et leurs performances ont été évaluées par cinq professeurs de baccalauréat. Les résultats indiquent que le nombre de pauses et leur position par rapport aux signes de ponctuation sont des paramètres importants pour que les évaluateurs, du point de vue perceptif, considèrent que certains lecteurs n'utilisent pas les pauses de manière appropriée.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria. Creative Commons
Llengua: Castellà
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Lectura ; Percepción ; Acústica ; Pausas ; Lecture ; Perception ; Acoustique ; Pauses ; Percepció ; Reading ; Acoustic
Publicat a: Langue(s) & Parole, Vol. 8 (2023) (Articles) , ISSN 2684-6691

Adreça original: https://revistes.uab.cat/languesparole/article/view/v8-estebas-vilaplana-garrido-machuca
DOI: 10.5565/rev/languesparole.129


20 p, 1.1 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Langue(s) & Parole
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2023-12-29, darrera modificació el 2024-05-04



   Favorit i Compartir