La comunicación corporativa : presencia, autorepresentación e imagen
Jiménez Morales, Mònika (Universitat Pompeu Fabra)

Títol variant: La comunicació corporativa : presència, autorepresentació i imatge
Data: 2007
Resum: En la primavera del año 1906 la ciudad de Nueva York quedó iluminada con lo que con el paso de los años se convertiría en una de la formas de publicidad con mayor presencia en todo el mundo: el primer rótulo luminoso en movimiento. Los sorprendidos viandantes que aquel atardecer llenaban Times Square, se rindieron a la fascinación de las letras multicolores que aparecían y desaparecían de forma intermitente y a la vez acompasada, reproduciendo una frase que, desde la solemnidad de los edificios que encuadraban la plaza, adquiría casi un cierto aire de secreto a voces. La afirmación en cuestión decía lo siguiente: «Lo genuino lleva esta señal: W. K. Kellogg». Lo que pocos imaginaban en aquel momento es que la inocente letra caligráfica que bailaba rítmicamente ante la sorprendida mirada de los paseantes de la zona obedecía, en realidad, a una calculada estrategia de la marca para hacer llegar a los consumidores algunos de los principios que sustentaban su filosofía. […].
Resum: La primavera de l'any 1906 la ciutat de Nova York va quedar enlluernada amb el què amb el pas dels anys esdevindria una de les formes de publicitat més presents arreu del món: el primer rètol lluminós en moviment. Els sorpresos vianants que aquell capvespre omplien Times Square, van rendir-se a la fascinació de les lletres multicolors que apareixien i desapareixien de forma intermitent i alhora acompasada, reproduint una frase que, des de la solemnitat dels edificis que enquadraven la plaça, adquiria gairebé un cert to de secret a veus. L'afirmació en qüestió deia el següent: "El genuí duu aquest senyal: W. K. Kellogg". El que pocs imaginaven en aquell moment és la innocent lletra cal·ligràfica que ballava rítmicament davant la sorpresa mirada dels qui passejaven per la zona era que l'anunci, en realitat, obeïa a una calculada estratègia de la marca per fer arribar als consumidors alguns dels principis que sustentaven la seva filosofia.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà i català
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Publicat a: Lecciones del Portal de la Comunicación, (1 Març 2007) , ISSN 2014-0576



7 p, 635.1 KB

Català
7 p, 631.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > Institut de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (InCom-UAB)
Articles > Articles de recerca
Articles > Articles publicats

 Registre creat el 2024-03-15, darrera modificació el 2024-05-17



   Favorit i Compartir