Essays on Inequality in Macroeconomics
Pieroni, Valerio
Santaeulalia Llopis, Raul, dir.

Date: 2023
Abstract: Aquesta tesi és el resultat de la recerca realitzada durant el meu doctorat al Departament d'Economia de la Universitat Autònoma de Barcelona. Consta de tres capítols relacionats amb diferents temes de l'àmbit de la Macroeconomia. El capítol 1 estudia com la concentració de riquesa configura els canals de transmissió i l'agregat efectes de la política monetària. Amb aquesta finalitat, combino micro dades sobre la distribució conjunta de consum, ingressos i riquesa als EUA amb un model quantitatiu HANK. Trobo que les llars de poca riquesa i les llars riques al les cues de la distribució de la riquesa representen la major part de la resposta del consum agregat a la moneda xocs polítics. Una descomposició dels canals de transmissió mostra que el mercat laboral els resultats i les plusvàlues degudes als canvis en els preus de les accions expliquen les grans respostes a les cues. De manera més àmplia, aquest resultat suggereix que en una gran classe de models HANK són endògens els canvis en la distribució de la riquesa configuren substancialment la dinàmica agregada. Al capítol 2 estudiem la propagació i les conseqüències macroeconòmiques de les grans energies xocs. En particular, em concentro en els efectes d'una aturada sobtada de les importacions d'energia i avaluo fins a quin punt les fluctuacions de la demanda agregada amplifiquen l'impacte del xoc energètic sobre l'economia. Per a això, construeixo un model quantitatiu HANK amb el consum d'energia de les llars i empreses. Trobo una amplificació substancial a causa dels ajustos del mercat laboral com l'econòmic El cost es concentra en les llars de baixos ingressos amb una elevada transmissió de pèrdues d'ingressos consum. Aquest canal d'amplificació varia substancialment amb l'elasticitat de la substitució d'aportacions d'energia. Finalment, mostro que les polítiques fiscals dirigides i no distorsionades poden proporcionar assegurances socials i mitigar la pèrdua de producció sense provocar inflació addicional. En el capítol 3 analitzo empíricament els efectes heterogenis de la política monetària i la canals de transmissió. En primer lloc, construeixo una nova sèrie temporal de xocs de política monetària per al Banc Central Europeu (BCE) identificat mitjançant l'enfocament d'alta freqüència. Aleshores, valido aquests xocs utilitzant un VAR estructural proxy per estimar els efectes macroeconòmics dels diners xocs polítics a Itàlia. Finalment, combino la sèrie de xocs de política monetària amb l'Enquesta d'ingressos i riquesa familiar (SHIW) del Banc d'Itàlia per estimar la secció transversal efectes de la política monetària sobre el consum i la renda del patrimoni net de les llars.
Abstract: Esta Tesis es el resultado de la investigación realizada durante mi Ph. D. estudios en el Departamento de Economía de la Universitat Autònoma de Barcelona. Consta de tres capítulos relacionados con diferentes temas en el campo de la Macroeconomía. El Capítulo 1 estudia cómo la concentración de la riqueza da forma a los canales de transmisión y agrega efectos de la política monetaria. Con este fin, combino microdatos sobre la distribución conjunta de el consumo, el ingreso y la riqueza en los EE. UU. con un modelo HANK. Encuentro que los hogares de bajos ingresos y los hogares ricos al mismo tiempo colas de la distribución de la riqueza explican la mayor parte de la respuesta del consumo agregado a la política monetaria. choques de política. Una descomposición de los canales de transmisión muestra que el mercado laboral Los resultados y las ganancias de capital debido a cambios en los precios de las acciones explican las grandes respuestas en las colas En términos más generales, este resultado sugiere que en una gran clase de modelos HANK endógenos los cambios en la distribución de la riqueza moldean sustancialmente la dinámica agregada. En el Capítulo 2 estudio la propagación y las consecuencias macroeconómicas de las grandes choques En particular, me enfoco en los efectos de una parada repentina en las importaciones de energía y evalúo en qué medida las fluctuaciones de la demanda agregada amplifican el impacto del choque energético en la economía. Para ello construyo un modelo cuantitativo HANK con el consumo energético de los hogares y empresas. Encuentro una amplificación sustancial debido a los ajustes del mercado laboral a medida que la economía el costo se concentra en los hogares de bajos ingresos con un alto traspaso de las pérdidas de ingresos a consumo. Este canal de amplificación varía sustancialmente con la elasticidad de sustitución de entradas de energía. Finalmente, muestro que las políticas fiscales dirigidas y no distorsionadoras pueden proporcionar seguro social y mitigar la pérdida de producción sin generar inflación adicional. En el Capítulo 3 analizo empíricamente los efectos heterogéneos de la política monetaria y la canales de transmisión. Primero, construyo una nueva serie de tiempo de shocks de política monetaria para el Banco Central Europeo (BCE) identificado utilizando el enfoque de alta frecuencia. Luego valido estos choques utilizando un VAR estructural proxy para estimar los efectos macroeconómicos de choques de política en Italia. Finalmente, combino la serie de choques de política monetaria con la Encuesta de Ingresos y Riqueza de los Hogares (SHIW) del Banco de Italia para estimar la sección transversal efectos de la política monetaria sobre el consumo y la renta por patrimonio neto de los hogares.
Abstract: This Thesis is the result of the research conducted during my Ph. D. studies at the Department of Economics of Universitat Autònoma de Barcelona. It consists of three Chapters related to different topics in the field of Macroeconomics. Chapter 1 studies how wealth concentration shapes the transmission channels and aggregate effects of monetary policy. To this end, I combine micro data on the joint distribution of consumption, income, and wealth in the US with a quantitative Heterogeneous Agents New Keynesian (HANK) model. I find that low-wealth households and wealthy households at the tails of the wealth distribution account for most of the aggregate consumption response to monetary policy shocks. A decomposition of the transmission channels shows that labor market outcomes and capital gains due to changes in stock prices account for the large responses at the tails. More broadly, this result suggests that in a large class of HANK models endogenous changes in the wealth distribution substantially shape aggregate dynamics. In Chapter 2 I study the propagation and macroeconomic consequences of large energy shocks. In particular, I focus on the effects of a sudden stop in energy imports and evaluate to what extent aggregate demand fluctuations amplify the impact of the energy shock on the economy. To this end, I build a quantitative HANK model with energy consumption by households and firms. I find a substantial amplification due to labor market adjustments as the economic cost is concentrated on low-income households with a high pass-through of income losses to consumption. This amplification channel substantially varies with the elasticity of substitution of energy inputs. Finally, I show that targeted and non-distortionary fiscal policies can provide social insurance and mitigate the output loss without leading to additional inflation. In Chapter 3 I analyze empirically the heterogeneous effects of monetary policy and the transmission channels. First, I construct a novel time series of monetary policy shocks for the European Central Bank (ECB) identified using the high-frequency approach. Then, I validate these shocks using a proxy Structural VAR to estimate the macroeconomic effects of monetary policy shocks in Italy. Finally, I combine the series of monetary policy shocks with the Survey of Household Income andWealth (SHIW) from the Bank of Italy to estimate the cross-sectional effects of monetary policy on consumption and income by household net worth.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Language: Anglès
Series: Programa de Doctorat en Anàlisi Econòmica
Document: Tesi doctoral ; Text ; Versió publicada
Subject: Macroeconomia ; Macroeconomics ; Ciències Socials

Adreça alternativa: https://hdl.handle.net/10803/690800


1.5 MB

The record appears in these collections:
Research literature > Doctoral theses

 Record created 2024-05-04, last modified 2024-05-16



   Favorit i Compartir