La Transició nutricional a la Catalunya contemporània 1780-1936
Garrabou, Ramon, 1937- (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Economia i d'Història Econòmica)
Cussó i Segura, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Economia i d'Història Econòmica)
Universitat Autònoma de Barcelona. Unitat d'Història Econòmica

Imprint: Universitat Autònoma de Barcelona. Unitat d'Història Econòmica 2003
Abstract: Un dels principals exponents del progrés en el nivell de vida és l'existència d'un accés generalitzat i regular de la població a una ingesta d'aliments suficient i de qualitat, que cobreixi de forma adequada els requeriments pel ple desenvolupament fisiològic i que suposi la reducció al mínim de les malalties associades a l'alimentació. Durant una gran part de la història, l'alimentació de les poblacions humanes, i en particular de les europees, s'ha caracteritzat per la seva monotonia i la irregularitat en la disponibilitat dels aliments més importants. Aquestes, juntament amb un deficient tractament higiènic i de conservació dels aliments ingerits, seran les notes dominants dels sistemes alimentaris europeus durant molts segles.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Language: Català
Series: Departament d'Economia i d'Història Econòmica. Unitat d'Història Econòmica. Documents de treball
Series: Documents de treball (Universitat Autònoma de Barcelona. Unitat d'Història Econòmica) ; 17/2003
Document: Working paper
Subject: Nutrició ; Història ; 1780-1936 ; Catalunya ; Aliments ; Consum



28 p, 629.4 KB

The record appears in these collections:
Research literature > Working papers > Economic History Unit. Working papers

 Record created 2009-07-15, last modified 2024-05-26



   Favorit i Compartir