Per què l'aigua calenta de vegades es congela més ràpidament que l'aigua freda?
Rios Font, Raquel (Universitat Autònoma de Barcelona. Centre de Recerca per a l'Educació Científica i Matemàtica)
Data: |
2013 |
Resum: |
El juliol del 2012 la Royal Society of Chemistry va convocar un concurs en el qual s'oferia un premi de 1000 lliures a la persona o equip que donés la millor explicació a un fenòmen que consisteix en el fet que l'aigua calenta, en determinades condicions, es congela més ràpidament que l'aigua freda. D'entre les 22000 propostes presentades, va guanyar l'article del croata Nikola Bregovic, on es discuteixen algunes de les possibles causes d'aquest fenomen, que encara no està del tot resolt. |
Drets: |
Tots els drets reservats. |
Llengua: |
Català |
Document: |
Article ; recerca ; Versió publicada |
Matèria: |
Mpemba ;
Aigua ;
Congelació ;
Convecció ;
Súper refredament |
Publicat a: |
Ciències : revista del professorat de ciències de primària i secundària, Núm. 24 (Març 2013) , p. 48-51, ISSN 1699-6712 |
Adreça original: https://revistes.uab.cat/ciencies/article/view/n24-rios
Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/Ciencies/article/view/263954
DOI: 10.5565/rev/ciencies.103
El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca >
Documents dels grups de recerca de la UAB >
Centres i grups de recerca (producció científica) >
Ciències socials i jurídiques >
Centre de Recerca per a l’Educació Científica i Matemàtica (CRECIM)Articles >
Articles publicats >
CiènciesArticles >
Articles de recerca
Registre creat el 2013-04-19, darrera modificació el 2022-09-04