visitant ::
identificació
|
|||||||||||||||
Cerca | Lliura | Ajuda | Servei de Biblioteques | Sobre el DDD | Català English Español |
Pàgina inicial > Articles > Articles publicats > Las carnes en la literatura culinaria catalana medieval |
Data: | 2000 |
Resum: | La cocina catalana medieval se define como cristiana, occidental y mediterránea. Se encuentra recogida en el Libre de Sent Soví del siglo XIV y en el Libre del coch de Mestre Robert (de Nola), del siglo XV-XVI. En ambos libros figuran recetas similares y son unos recetarios muy completos. Los tratamientos culinarios de las carnes consisten en el asado en el asador y en guisados. Las especies consumidas son las mismas que se comercializan normalmente hoy en día, con la excepción del gato y el oso, aunque existe preferencia por la volatería doméstica y de caza. |
Drets: | Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. |
Llengua: | Castellà |
Col·lecció: | Memòria gastronòmica digital |
Document: | Article ; recerca ; Versió publicada |
Matèria: | Carnes ; Literatura culinaria catalana medieval ; Meats ; Medieval Catalan culinary literature ; Carns ; Literatura culinària catalana medieval ; Cuina catalana -- S. XIV-XV ; Cuina -- Carn -- S. XIV-XV |
Publicat a: | Jornadas Nacionales de Historia de la Veterinaria. Bellaterra (Barcelona), 5enes : 2000 |
4 p, 1.2 MB |